Policija podnela prijave protiv napadača na kontrolore "Bus plusa"

Policija je podnela krivične prijave za četiri odvojena napada na kontrolore "Bus Plusa". Dragan Đilas zahvalio se policiji i rekao da je otkrivanje napadača opomena svima kojima padne na pamet da se obračunavaju sa onima koji pošteno i savesno obavljaju svoj posao

Beogradska policija podnela je krivične prijave protiv četvorice osumnjičenih za dva odvojena fizička i verbalna napada na kontrolore "Bus plusa".

Zbog sumnje da su na liniji 706 zadali više udaraca kontroloru, policija je podnela krivične prijave protiv osumnjičenih K. J. (1971) i F. J. (1997), saopštila je policija. Prekršajne prijave za nepristojno, drsko ili bezobzirno ponašanje, policija je podnela protiv I. P. (1985) i T. D. (1995), zbog sumnje da su na liniji 73 Gradskog saobraćajnog preduzeća izvređali kontrolora "Bus plusa", dodaje se u saopštenju.

Odlazeći gradonačlenik Beograda Dragan Đilas zahvalio je večeras beogradskoj policiji koja je podnela prijave protiv napadača na kontrolore u javnom gradskom prevozu.

- Otkrivanje počinilaca i podnošenje prijava protiv napadača je opomena svima kojima ubuduće padne na pamet da se obračunavaju sa onima koji pošteno i savesno obavljaju svoj posao - naveo je Đilas u saopštenju.

Najizloženiji nasilju u tom poslu su upravo kontrolori i vozači u javnom gradskom prevozu, a reakcijom policije protiv onih koji se ne libe da napadnu čak i žene, šalje se poruka da se takvo ponašanje neće i ne sme tolerisati, rekao je Đilas.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)