SVI NA START: Sutra na Ušću "We run Belgrade"

Trkači će na startu dobiti brendirane "nike" majice i čipove pomoću kojih će po završetku trke biti utvrđeno vreme prolaska kroz cilj. Kapije za učesnike otvorene su od 10 časova

We Run Belgrade trka, koja se ove godine organizuje po treći put, održaće se na Ušću u nedelju, 15. septembra. Kapije se za trkače otvaraju u 10 časova, a predviđeno je da se trči Bulevarom Nikole Tesle, sve do ugla sa Ulicom Džona Kenedija kada će takmičari napraviti zaokret i krenuti ka mestu odakle su i započeli pohod na pet pretrčanih kilometara, koliko je staza dugačka.

U periodu od 7 do 17 časova, Bulevar Nikole Tesle, i to od Brankovog mosta do Ulice Džona Kenedija, biće zatvorena za saobraćaj u oba smera.

Svaki prijavljeni učesnik će na samoj trci na poklon dobiti brendiranu "nike" majicu, a trkači će uz startni broj imati i čip pomoću kojeg će po završetku trke biti utvrđeno vreme njihovog prolaska kroz cilj.

Promoteri trke su Ivana Španović i Emir Bekrić, bronzani u svojim disciplinama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Moskvi, a uz njih, na trci se očekuju brojni sportisti, kao i veliki broj poznatih ličnosti koje će svojim prisustvom uveličati ovaj praznik sporta u Beogradu.

Kompanija Delta Sport, generalni distributer brenda Nike, već tri godine promoviše gradsko trčanje kao svetski trend, a i ovogodišnja trka namenjena je kako profesionalnim, tako i rekreativnim sportistima.

Cilj priprema za ovogodišnju trku bio je 100.000 pretrčanih kilometara,a s obzirom na to da je u potpunosti ispunjen - jedna od beogradskih staza za trčanje biće unapređena u narednom periodu. Broj pređenih kilometaramerio se Nike+ aplikacijom dostupnom za Android i iPhone.

(Telegraf.rs)