USKORO NOVI MARKETI: Lidl kupio zemljište u Beogradu

- Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku - rekli su u Lidlu

Nemački diskontni lanac Lidl kupio je zemljište u Beogradu za izgradnju supermarketa, preneo je portal eKapija pozivajući se na predstavništvo kompanije u Srbiji. Međutim, u Lidlu nisu želeli da preciziraju na kojoj lokaciji u prestonici će biti otvorena prodavnica, naveo je taj portal.

- Potvrđujemo da smo kupili zemljište u Beogradu. Želimo da naglasimo da imamo odličnu saradnju sa lokalnim samoupravama u Srbiji, koje nam pružaju svu neophodnu pomoć i teže tome da svi birokratski poslovi budu završeni u najkraćem mogućem roku - rekli su u Lidlu.

Osim u glavnom gradu, nemačka kompanija je do sada kupila zemljište u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu i Smederevu. Iz Čačka, Kragujevca i Kikinde su najavljivali dolazak Lidla, ali kupovina placa u tim gradovima nije potvrđena.

- Još ne tražimo radnike. Informacije o otvorenim konkursima za zapošljavanje biće objavljene u dnevnim novinama i na internet portalima za zapošljavanje, tako da će se tada zainteresovani moći i prijaviti. Otvaranje Lidl filijala će na tržištu Srbije omogućiti nova radna mesta, ne samo u Beogradu, već i u drugim gradovima gde će Lidl poslovati, kao i zdravu konkurenciju u sektoru trgovine - naveli su u Lidlu.

(Telegraf.rs / Tanjug)