Lopovi dnevno obiju desetak automobila na Adi Ciganliji, vikendom i više!

Lopovi razbiju šoferšajbnu i pokupe iz kola sve na šta naiđu. Takođe, spasioci pre isteka radnog vremena odlaze kući ostavljajući kupače da se kupaju na svoju odgovornost!

Na parkiralištu Ade Ciganlije (s makiške strane) usred dana bude obijeno i po 10 do 15 vozila dnevno, a nova metoda, kojom se lopovi služe je krajnje eksplicitna: razbiju šoferšajbnu i pokupe iz kola sve na šta naiđu, saznaje Telegraf.rs!

Sudeći po pritužbama naših čitalaca ovo,  nije jedina "novina" na najpopularnijem beogradskom kupalištu. Naime, nekoliko sugrađana požalilo se našoj redakciji da spasioci pre isteka radnog vremena odlaze kući ostavljajući kupače da se kupaju na svoju odgovornost!

Iz JP “Ada Ciganlija” kažu da ”nema mesta ovakvim pričama”, jer ostrvom svakodnevno patroliraju policajci iz uprave Čukarice.

- Pre nekoliko sezona, kako bi se bezbednost dodatno unapredila, u saradnji sa Policijskom upravom grada Beograda uveli smo patrole policije na biciklima i motorima, što je rezultiralo značajnim smanjenjem stope kriminaliteta na Adi - kažu iz ovog preduzeća.

- Spasilačka služba dežura od 10 do 19 časova. Kupanje van radnog vremena kupališta je zabranjeno. Uz pomoć opreme, skutera i čamaca spasioci reaguju i sa kopna i sa vode, a raspolažemo i sa noćnim patrolama, koje obilaze jezero. Pored njih na Savskom jezeru dežura i pet ekipa Hitne pomoći kao i službe Policijske stanice Čukarica i Rečne policije - kažu iz Uprave "Ade" dodajući da spasioci (kojih ima i do 50) tokom sezone obave više desetina intervencija, čiji je glavni uzrok neodgovorno ponašanje kupača.

(Katarina Vuković)