SNS: Đilas doveo grad na ivicu kolapsa

- Veći deo Palilule ni danas nema rešeno pitanje kanalizacije, a rubne opštine su samo u predizbornoj kampanji deo Beograda - izjavio Aleksandar Jovičić, predsednik odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić smatra da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, sumirajući prvu godinu drugog mandata na toj funkciji, zaboravio da kaže suštinsko - da je u tom periodu "uspeo da dovede Beograd na ivicu kolapsa i dužničkog ropstva".

Đilas je, kako je Jovičić naveo u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, još jednom pokazao "potpuno odsustvo svesti i sopstvene odgovornosti za stanje u kome se Beograd nalazi".

- Kada već niko nema lepe reči za njegovo rukovođenje gradom, Đilas je rešio da hvali samog sebe i kada bi se donosio zaključak o uspešnosti samo na osnovu njegovih izjava, građani Beograda bi pomislili da žive u Stokholmu. Samo je u njegovim izjavama i na njegovoj televiziji Studio B Beograd grad koji se razvija i svakim danom izgleda bolje -  kazao je Jovičić, i ocenio da je stvarnost drugačija.

Prema njegovim rečima, dovoljno je da se prođe Beogradom i da se svi uvere da je Beograd u katastrofalnom stanju.

- Veći deo Palilule ni danas nema rešeno pitanje kanalizacije, a rubne opštine su samo u predizbornoj kampanji deo Beograda. Kada tome dodamo ogromna zaduženja javnih preduzeća, koja su pretvorena u biro za zapošljavanje članova DS, nenamensko trošenje sredstava za kupovinu preskupih autobusa i potpuno odsustvo spremnosti da se rešavaju pitanja koja su od suštinskog značaja za funkcionisanje grada, onda je svima jasno da je za Đilasa Beograd samo sredstvo za sticanje jeftinih političkih problema - naveo je Jovičić.

(Telegraf.rs)