Stefanović: Očekujem ubedljivu pobedu SNS-a u Zemunu!

- Na lokalnim izborima u Zemunu u nedelju očekujem ubedljivu pobedu i da SNS osvoji između 40 i 50 odsto glasova - kaže potpredsednik naprednjaka

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da na lokalnim izborima u Zemunu u nedelju očekuje ubedljivu pobedu te stranke i da SNS osvoji između 40 i 50 odsto glasova.

Stefanović je u Jutarnjem programu TV Pink istakao da rezultati istraživanja pokazuju da popularnost stranke premašuje 40 odsto podrške građana, što se pokazalo na lokalnim izborima u Kosjeriću i da će se potvrditi i u Zemunu.

Stefanović je rekao da se SNS bori za ideju normalne zdrave Srbije, koja je protiv korupcije i kriminala, koja želi reforme i u Evropu.

- Mi sada radimo, recimo, spajanje puta između Zemuna i Stare Pazove - kazao je Stefanović.

Stefanović je rekao da SNS očekuje da se izvrši decentralizacija beogradskih opština, što znači da se i građani, ali opštine, više pitaju o onome što se radi na njihovoj teritoriji.

Upitan o saradnji između opštine Zemun i grada Beograda, Stefanović je odgovorio da postoji jedna vrsta nesaglasja između načina kako vlast obavljaju DS i SNS.

Budžeti u opštinama, u kojima je SNS su relativno mali, odnosno najmanje 20 odsto manji, nego u opštinama gde su neke druge stranke.

On je istakao da se ne može gradu veličine Beograda centralno voditi upravljanje gradom, jer građani koji žive u Batajnici, Busijama, Ugrinovcima i u bilo kom drugom delu Zemuna žele brzo i efikasno rešavanje problema.

(D. Z. / Tanjug)