SNS: Đilas GSP dovodi do kolapsa

- Svakom građaninu Beograda je jasno da je uvođenje "Bus Plus" sistema naplate promašen projekat, da je prevoz u gradu svakim danom sve lošiji, a da nova zaduživanja GSP-a vode u bankrot - rekao je šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu Aleksandar Jovičić optužio je gradonačelnika Dragana Đilasa da vodi politiku koja srozava GSP.

- SNS je upozoravala gradonačelnika Đilasa da će njegovo bahato rukovođenje gradom i nekonsultovanje sa strukom gradski prevoz dovesti do kolapsa i vratiti u prošli vek - rekao je Jovičić.

Jovičić je dodao da je SNS Đilasa upozoravala i da se problemi funkcionisanja gradskog prevoza ne rešavaju "postavljanjem partijskih kadrova bez iskustva na čelo GSP-a, kupovinom preskupih autobusa i zaduživanjem preduzeća", te da je ta stranka nudila konkretna rešenja koja bi sigurno dovela do poboljšanja stanja u javnom gradskom saobraćaju.

Odgovornom politikom raspolaganja finansijskim sredstvima, ulaganjem u postojeći vozni park i njegovo adekvatno održavanje, kao i vođenjem adekvatnog tarifnog sistema naplate karata, decentralizacijom upravljanja u sistemu organizacije, GSP bi danas bio u stanju da efikasno obavlja svoju delatnost, ukazao je Jovičić.

 

- Rezultate Đilasove "vizije" Beograđani danas mogu jasno videti. Svakom građaninu Beograda je jasno da je uvođenje "Bus Plus" sistema naplate promašen projekat, da je prevoz u gradu svakim danom sve lošiji, a da nova zaduživanja GSP-a vode u bankrot - rekao je Jovičić.

SNS, prema njegovim rečima, insistira da Đilas prestane da svoju funkciju koristi isključivo u sopstvene marketinške svrhe i poziva ga da počne da rešava nagomilane probleme.

(Telegraf.rs / Tanjug)