Divlji taksisti ponovo patroliraju beogradskim ulicama!

Građanima se savetuje da ne ulaze u vozilo koje nema na registraciji oznaku TX ili nalepnicu na šoferki sa amblemom Grada Beograda. Na ulicama oko 130 nelegalnih taksija

Beogradskim ulicama ponovo voze nelegalni taksisti - poznatiji kao "divljaci"!

Najčešće "patroliraju" u noćnim satima Karađorđevom ulicom, gde su smešteni popularni kafići i restorani.

Redakciji Telegrafa javilo se nekoliko sugrađana kojima je vožnja došla "preko glave".

- Zaustavile smo taksi ispred kluba "Mladost" u Karađorđevoj ulici kako bismo otišle do Voždovca. Tokom vožnje ništa nije delovalo sumnjivo, ali kada smo stigli, taksista je tražio da mu platimo 6.800 dinara - pričaju za Telegraf I. K. (28) i M. R. (30).

Ova "paprena" vožnja pretila je da se pretvori u incident, jer je taksista devojkama pretio.

- Kada smo mu rekle da je 6.800 dinara preskupo za tu relaciju, počeo je da nas vređa. Pretio je da će zvati policiju, a mi smo na kraju platile 2.000 dinara samo bi nas pustio iz vozila - kaže I. K. za Telegraf.rs.

Predsednik Gradskog sindikata taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost" Branko Vitošević navodi za Telegraf da na beogradskim ulicama trenutno ima oko 130 taksista divljaka.

- Grad ulaže napore, ali dodatni problem stvara to što je većina registrovana na drugim područjima, pa sudije za prekršaje njih ne vode kao nelegalna vozila, već taksiste koji otprilike ne rade baš sjajno svoj posao. Takođe, većina tih ljudi je prijavljena na lažnim adresama, što otežava da im poziv bude uručen - kaže Vitošević.

(N. Sekulić)