Lopovi obili magacin pun knjiga i ukrali zimske gume!

Nepoznati počinioci obili su magacin izdavačke kuće "Mono i Manjana" u Beogradu, ali nijedna knjiga nije ukradena. Nestale samo četiri zimske gume!

Nepoznati počinioci obili su magacin izdavačke kuće "Mono i Manjana", u kojem se nalazi skladišten značajan deo izdavačke produkcije ovog izdavača, ali nijedna knjiga nije ukradena, saopštio je taj izdavač. Umesto toga lopovi su, u noći između 1. i 2. februara, odneli četiri zimske gume, koje su se, takođe, nalazile u skladištu, što je nevelo ovog izdavača da se zapita: "Koliko danas vredi knjiga?".

Nakon policijskog uviđaja, ustanovljeno je da su iz magacina nestale gume, a nakon temeljnog popisa utvrđeno je da ne nedostaje nijedna knjiga.

"Iako nas raduje činjenica da su nam sve knjige na broju, ujedno smo se i razočarali kada smo shvatili da su pljačkašima bile vrednije četiri zimske gume od desetina hiljada knjiga koje smo tokom godina izdavali", navedeno je u saopštenju "Mono i Manjene".

Izdavač je naglasio da ovo saopštenje nije apel lopovima da kradu knjige, već apel ljudima da se zapitaju: Koliko cenimo knjigu i koliko vrednujemo kulturu?

(Tanjug)