ULIČNI SVIRAČI: Besplatne dozvole i ograničeno radno vreme

Izvođači dozvolu za rad na javnim mestima neće morati da plaćaju, a kako pojedinci ne bi bili zapostavljeni, a drugi nasuprot njima dobili najbolje "termine", Gradska uprava će napraviti i satnicu

Na konkurs za ulične izvođače, koji je raspisala Gradska uprava, do sada se prijavilo 110 umetnika, među kojima prednjače muzičari. Oni će od 17. do 19. aprila, od 11 do 14 časova, u okviru "Dana Beograda" pokazati svoje talente građanima, ali i stručnom žiriju, na pozornici montiranoj na Trgu Nikole Pašića.

- Oni koji se najviše budu dopali posetiocima i stručnjacima dobiće i dozvolu za rad. Ovo je samo prvi u nizu konkursa koji će trajati tokom cele godine, za umetnike koji žele da nastupaju na ulici - kaže za dnevni list "Večernje novosti" načelnik Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima u Beogradu Darko Glavaš.

Izvođači dozvolu za rad na javnim mestima neće morati da plaćaju. Iz Grada apeluju da se svi koji sada nastupaju na ulicama prijave na ovaj konkurs kako bi bili zabeleženi i kako ne bi imali problema sa Komunalnom policijom ili građanima koji se eventualno bune zbog njihovih predstava.

Takođe, kako pojedinci ne bi bili zapostavljeni, a drugi nasuprot njima dobili najbolje "termine", Gradska uprava će napraviti i satnicu. Tako će jedan izvođač moći da nastupa dva sata na najprometnijem mestu, a zatim će ga zameniti drugi kolega.

(Telegraf / Izvor: Večernje novosti)