Bioskop "Kozara" postaje market "Idea"!

U maju prošle godine više od 50 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih kola borilo se dva i po sata sa vatrenom stihijom u kojoj je 1.000 kvadratnih metara bioskopske sale izgorelo do temelja. Ovih dana taj prostor preuzeće hrvatski tajkun Ivica Todorić

Posle nepunih godinu dana od velikog požara u kojem je izgoreo čitav enterijer bioskopa "Kozara", vrata kultnog mesta ponovo su se otvorila, ali ne za filmofile.

Prema pisanju "Novosti", "prolećno pospremanje" će na mesto platna staviti prodajne rafove supermarketa "Idea".

U maju prošle godine više od 50 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih kola borilo se dva i po sata sa vatrenom stihijom u kojoj je 1.000 kvadratnih metara bioskopske sale izgorelo do temelja.

Međutim, ovih dana miris gareži i hladnih zidova zapljusno je Bezistan kako je ponovo otvoren ulaz bioskopa "Kozare", a umesto blagajnika zatekli su se ljudi u radničkim prslucima.

Bioskop "Kozara", kao deo "Beograd filma", privatizovan je 2007. kada je većinski vlasnik postao Nikola Đivanović, koji je za 70 odsto kapitala platio 9,2 miliona evra.

Već 2008. obelodanjeno je da je "Kozara", uz još četiri bioskopa, preprodata Ivici Todoriću, vlasniku hrvatskog "Agrokora", ujedno i lanca "Idea", za sumu od 18 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)