SPS: Nismo spremni na blokadu Beograda

Odbornici SNS-a i DSS-a poručili da su političke promene u Beogradu neophodne. Iz SPS-a kažu da imaju potpuno odgovoran odnos prema građnima i da rade u njihovoj funkciji, a ne u funkciji bilo koje stranke

Odbornici SNS i DSS rekli su novinarima u gradskom parlamentu da su političke promene u Beogradu neophodne, dok su odbornici iz SPS-a naveli da nisu spremni za blokadu beogradskog parlamenta.

Iz SPS-a kažu da imaju potpuno odgovoran odnos prema građanima i da oni rade u njihovoj funkciji, a ne u funkciji bilo koje stranke.

- Uvek možemo da razgovaramo da li možda nešto može bolje da funkcioniše i otvoreni smo za tu vrstu razgovora, ali nismo spremni za blokadu gradskog parlamenta i za to da političke igre parališu grad - kaže predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

On je novinarima u gradskom parlamentu rekao da su sve stranke, bilo da li su na vlasti ili u opoziciji, vrlo odgovorne prema građanima i da niko nema nameru ili ambiciju da blokira Beograd radi političke igre.

- Nikakav zahtev nisam imao ni od koje stranke, niti od SNS, da se današnja sednica Parlamenta ne zakaže. Reč je o atmosferi koja je stvorena, ali koja nije proizvod političkog dogovora, niti bilo kakvih potreba da se urušava grad - rekao je Antić.

Šef odborničke grupe DSS-a Andreja Mladenović izjavio je da su političke promene u Beogradu neophodne.

- Inicijativa treba da krene od najveće opozicione stranke - SNS. DSS je u više navrata iznosila stav da je spremna za te promene u gradu i jedan drugačiji koncept vođenja politike - rekao je Mladenović novinarima u gradskom parlamentu.

DSS je, kako je dodao, spremna za razgovore o promeni vlasti i ako inicijativu bude pokrenuo SNS, DSS će ući u te razgovore.

(M. B. / Tanjug, Beta)