TUBERKULOZA U ŠKOLI: Đak VI beogradske gimnazije zaražen dolazio na nastavu, svi u panici!

- Šokiran sam, svi smo uplašeni, jer je period inkubacije osam nedelja! I drugi roditelji su izbezumljeni, postoji opravdani strah da je još neko dete inficirano - kaže jedan od roditelja

TUBERKULOZA U ŠESTOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI! Kako Telegraf saznaje, roditelji đaka su u strahu jer je utvrđeno da je jedan od učenika ove škole dolazio na nastavu zaražen ovom bolešću!

Za odeljenje u kojem je bio oboleli učenik za sutra je zakazan zajednički sistematski pregled jer postoji opravdani strah da je još neko od dece inficiran bakterijom koja izaziva tuberkulozu!

Kako za naš portal priča jedan zabrinuti roditelj čije dete pohađa prvi razred ove ustanove, a koje je boravilo i sedelo u klupi sa zaraženim dečakom, svi roditelji su bili u šoku kada im je direktor škole Rade Zejak, zajedno sa razrednim starešinom J. B., saopštio da je među njima boravio učenik zaražen tuberkulozom i da će ceo razred morati sutra na testiranje.

- Šokiran sam, ne znam šta da radim, svi živimo u strahu jer je period inkubacije osam nedelja! Pričao sam i s drugim roditeljima i oni su izbezumljeni, jer postoji opravdani strah da je još neko dete inficirano. Najgore od svega je što su i deca po ceo dan uplakana i zastrašena - priča ovaj prestravljeni roditelj, i dodaje da je sve roditelje šokiralo ponašanje direktora.

- Direktor je sve vreme bio nezainteresovan i ponašao se kao da se radi o virusu gripa. Samo je ponavljao da decu nastavimo da šaljemo u školu i da problema nema - tvrdi ovaj roditelj.

ISKAŠLJAVAO KRV U ŠKOLI!

U prvi razred Šeste beogradske gimnazije u klasu generacija 1997/98. došao je novi učenik koji je 1995. godište i koji je pauzirao dve godine zbog lečenja od ove opake bolesti. On je redovno pohađao nastavu i išao na preglede, a prema poslednjem pregledu od 8. februara ove godine, bio je zdrav.

Problemi počinju nekoliko nedelja kasnije, tačnije 21. februara, od kada se pomenuti učenik nije pojavljivao sve do 6. marta, kada je opet došao u školu. Kako saznaje naš portal, tog dana je iskašljavao krv, pa je odmah poslat kući, nakon čega je saopšteno da je ponovo oboleo.

Direktor škole Rade Zejek se tokom prepodneva nije javljao na naše pozive, a u školi su nam rekli da je na sastanku.

(D. Z. - A. P.)