MAŠTOVITI MLADENCI: Beograđani se venčavaju u balonu, pod vodom, u zoološkom vrtu i skačući padobranom! (FOTO)

Matičarka opštine Stari grad Gordana Zorić već više od dvadeset godina venčava parove na najneobičnijim mestima. Izlazak matičara na teren košta 11.000 dinara

Foto: Tanjug/AP

Želite spektakularno venčanje, ali nemate ideju gde i kako?

Od 1992. godine u Beogradu venčanja se obavljaju i na terenu, a njihov inicijator bila je matičarka opštine Stari grad Gordana Zorić.

Ona je uvela novine u svoj posao ispunjavajući svaku želju mladencima. Već dvadeset godina po želji mladenaca venčava van opštinske sale i za to vreme čula je sudbonosno "DA" na najneobičnijim mestima: u balonu na više od 1.000 metara visine, pod vodom, u porodilištima, na aerodromu ...

Jedno od prvih venčanja van sale bilo je u čuvenom "Plavom vozu". 

- Mladenci su to osmislili tako što su se ukrcali u voz na Topčideru i otišli do Vojvodine, gde je bilo crkveno venčanje. Za vreme tog puta obavili smo građansko venčanje u kupeu voza - priseća se ova matičarka.

Ova čuvena matičarka kaže da je za atraktivno venčanje potrebno mnogo mašte, ali i da je finansijski momenat jako bitan. Dok venčanje u opštini košta svega 200 dinara, svaki izlazak matičara na teren naplaćuje se 11.000 dinara.

(M. Batinić)