BOŽIĆNO RADNO VREME: Pijace ne rade, ostali samo do podneva

Na Badnji dan, 6. januara, dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge radiće od 8 do 12 sati, a za Božić, 7. januara, prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu biti zatvorene

Svi trgovinski maloprodajni objekti, zanatske i druge radnje, kao i radnje na pijacama na Badnji dan i Božić, 6. i 7. januara, radiće sa izmenjenim radnim vremenom.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za privredu, na Badnji dan, 6. januara, dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge radiće od 8 do 12 sati (kako dan uoči praznika pada u nedelju, radno vreme je kao nedeljom), a za Božić, 7. januara, prodavnice neprehrambenih proizvoda mogu biti zatvorene, dok će dežurne prodavnice prehrambenih proizvoda i dežurne samousluge biti otvorene od 8 do 12 sati, a narednog dana u utorak, 8. januara, mogu biti zatvorene od 8 do 13 sati ili od 13 do 20 sati.

Zelene pijace 7. januara neće raditi. Jedino će pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac" raditi skraćeno od 6 do 13 časova. Otvoreni tržni centar "Novi Beograd" (popularni "Buvljak"), Tržni centar "Depo" i "Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac" i pijaca cveća "Krnjača" 7. januara neće raditi.

U izmenjenom režimu za Božić radiće i JKP "Parking servis". Naplata parkiranja u zoniranim delovima grada neće se obavljati 7. januara, kada će biti zatvoren i Korisnički servis u Ulici kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51, kao i šalter Službe parking kontrole u Ulici Starine Novaka 22. Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni, dok će služba za prenos vozila raditi po režimu koji se primenjuje tokom vikenda.

Služba tehničkog pregleda i auto-perionice neće raditi za Božić.

(M. S. / Beoinfo)