BG STUDENTI: Dole Hag! Svako je nevin dok se ne dokaže da je Srbin! (FOTO) (VIDEO)

Studenti zahtevaju od Skupštine Srbije da usvoji Rezoluciju o osudi presuda Haškog tribunala, kao i pokretanje rasprave u Generalnoj skupštini UN o statusu Haškog suda. Toma Fila poručio: "Haški sud je danas etnički čist, samo Srbi robijaju"

Više hiljada studenata beogradskih fakulteta predalo je svoje zahteve predsedniku Narodne skupštine Nebojši Stefanoviću. Studentima su se obratili poznati advokati i profesori Pravnog fakulteta, koji su jednoglasno poručili da je "Tribunal u Hagu" zločinačko udruženje i da kao takvo ne treba da postoji. Saobraćaj u centru grada još uvek je u prekidu, a u Ulici vojvode Stepe kao i na Autokomandi stanje je nešto bolje.

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta bezbednosti, FON-a, Više Elektrotehničke škole i Farmacije, zajedno sa studentima još nekoliko fakulteta u 13 sati stiglo je pred Dom Narodne Skupštine. Oni su predsedniku Narodne Skupštine Nebojši Stefanoviću predali sledeće zahteve:

1. Da Skupština Srbije održi vanrednu sednicu na kojoj će narodni poslanici doneti odluku o tome kako će reagovati na odluke Haškog suda, i o tome doneti rezoluciju.

2. Da sva radna tela i državi, kao i u samoj skupštini, donesu strategiju o tome kako pomoći sunarodnicima na Kosovu i Metohiji

3. Da Narodna skupština utiče na Vladu Srbije, kako bi izdejstvovali pravedno postupanje sa Srbima u Haškom sudu

4. Da država pomogne odbrani i porodicama Srba optuženih pred Haškim sudom.

Studentima se najpre obratio advokat Toma Fila, koji je pred sudom u Hagu branio bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

- Haški tribunal je danas etnički očišćen,  jer su svi osim Srba na slobodi. Tribunal je sud koji je pomogao NATO-u da satanizuje Srbe - rekao je Fila i apelovao na studente prava, da kao budući advokati, pravnici i sudije nikada više ne dozvole da se bilo šta slično dogodi.