BRUKA U BG! Falsifikovanim Čedinim pismom izbeglici s Kosova otimaju lokal i daju ga Albancu!

Dokument kojim se traži iseljenje Dragana Ilioskog iz poslastičarnice "Zenit" u korist Idrizija Haruna, koji su navodno potpisali poslanici LDP, jeste falsifikat, kojim je neko pokušao da utiče na sud

Dokument poslat Prvom osnovnom sudu u Beogradu, u kojem se traži iseljenje Dragana Ilioskog iz beogradske poslastičarnice "Zenit" u korist Idrizija Haruna, a koji su navodno svojeručno potpisali poslanici LDP, falsifikat je kojim je neko pokušao da utiče na sud, otkriva Telegraf.

U sporu koji gore pomenuti Ilioski i Idrizi vode već celih 10 godina oko vlasništva nad poslastičarnicom koja se nalazi preko puta Cvetkove pijace na Zvezdari sudu je 23. oktobra "od treće strane" stiglo pismo koje je navodno poslato iz centrale Liberalno demokratske partije. U pismu koga su "potpisali" funkcioneri LDP Čedomir Jovanović, Ivan Andrić i Ranka Savić, navodi se da stranka "s poštovanjem čeka izvršenje za svog člana"(Idrizi Haruna), za koga je još navedeno da je "po nacionalnosti Šiptar".

- Dokument je falsifikat! Nema nikakve veze sa LDP i preduzećemo sve pravne mere kako bi se zaštitili od ovakve zloupotrebe - kazao nam je portparol LDP Mladen Bašić.

Idrizi, u razgovoru za Telegraf.rs, nije "mogao da se seti" da li je ikada bio član LDP-a. Na pitanja da li je on poslao sporno pismo sudu, da li zna ko je, kao i da li možda neko od njegovih prijatelja iz te partije pokušava da ga podrži, uvek je odgovorio samo sa "Ne znam, ne znam".

- Glasao sam nekad, davno, ne sećam se ništa - odgovorio je na pitanje da li je član te stranke.

Kada smo ga pitali da li poznaje neke od navodnih potpisnika pisma, rekao je da ništa ne zna preko telefona, da ne razume i da je bolestan.

Pokušaj iseljenja Dragana Ilioskog iz njegove poslastičarnice "Zenit" pre nekoliko dana u Beogradu samo je nastavak drame kroz koju već godinama prolazi ova izbeglička porodica sa Kosova.

Kada su 1999. godine napustili Prištinu i došli u Beograd, u u glavnom gradu srpske pokrajine su ostavili sve što su imali, uključujući i poslovni prostor u strogom centru grada.

Razmena imovine Beograd - Priština

Za taj lokal ubrzo se zainteresovao Idrizi Harun, vlasnik poslastičarnice u Beogradu i ponudio, priča Ilioski, razmenu.

- Na Harunov predlog smo izvršili razmenu. Našao nas je preko službenika "Stambenog" u Prištini. Iako je naš poslovni prostor u najstrožem centru Prištine bio površine 136 kvadrata, prihvatili smo zamenu za njegovu poslastičarnicu od oko 50 uknjiženih kvadrata, jer smo morali da nastavimo život bilo kako - priča Dragan.