Velika akcija čišćenja smeća u Ševinoj ulici koje je sakupljao jedan čovek: Na terenu i policija

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Opština Zemun

Na inicijativu Gradske opštine Zemun i Komunalne inspekcije koja je sprovela upravni postupak za uklanjanje otpada sa javne površine Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" organizovala je 24. oktobra akciju temeljnog čišćenja terena u Ševinoj ulici.

Počev od dvorišta nesavesnog stanara koji živi na adresi Ševina 14, pa sve do trotoara prostiralo se smetlište. "Gradska čistoća" je uz pomoć velikog broja radnika i namenske mehanizacije uklonila sa javne površine znatne količine flaša, kesa, stare odeće i obuće, delova nameštaja, elektronskog i drugog otpada.

Foto: Opština Zemun

Takođe, opštinska Komunalna inspekcija sprovela je upravni postupak, koji se odnosi na privrednog subjekta koji je registrovan na toj lokaciji, kako bi se u što kraćem roku uklonila motorna vozila koja se servisiraju na javnoj zelenoj površini.

Pored toga, obavešten je i nadležni Gradski sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju, kako bi se obavio nadzor nad skladištenjem opasnog otpada koji se nalazi u okviru dvorišta porodične stambene zgrade na istoj adresi.

Gradska opština Zemun u okviru svoje nadležnosti preduzima sve potrebne mere koje se odnose na održavanje komunalnog reda, kao i na zaštitu i unapređivanje životne sredine.

(Telegraf.rs / Opština Zemun)