"Ovde je lakše i bolje, JEDINO..."Pitali smo Beograđane kako se snalaze na novoj autobuskoj stanici

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto:S.J.

Skoro će mesec dana kako je sa radom počela nova glavna beogradska autobuska stanica BAS, pa smo u to ime želeli da proverimo sa Beograđanima kako se za sada snalaze, šta im se sviđa, a šta ne na ovoj novoj lokaciji. Sudeći po onome što smo zatekli u Bloku 42, izgleda da su se naši sugrađani već uhodali, pa sve vrvi od užurbanih putnika namernika, kao da je stanica na tom mestu u radu već decenijama.

"Prvi put kad sam došao bilo mi je malo teško da se snađem, ali sada je već mnogo bolje i lakše. I ako ste prvi put, ukapirate sve za 5-10 minuta", priča nam jedan mladić, dok se i studentkinji iz Kikinde koja stalno koristi usluge autobuske stanice sviđa kako sve izgleda. "Sve sam intuitivno odradila, nije bilo problema oko snalaženja. Mislim da je sve baš lepo naznačeno", kaže nam ona.

Pored onih koji su zadovoljni oznakama koje pomažu ljudima da se snađu na novoj autobuskoj stanici, dosta je i onih koji su zadovoljni i samom novom lokacijom i kažu kako im je ona praktičnija.

Foto:S.J.

"Ova nova lokacija je bolja, ona stara je bila šou sa gužvom, automobilima...Ovde imamo, koliko sam video parking, meni se iskren da budem, ova ovde više sviđa. Takođe, dobro je i to što je rasterećen saobraćaj u centru", objasnio nam je jedan stariji gospodin i dodao kako mu i snalaženje nije bilo teško, jer je, kako kaže, sve lepo obeleženo i napisano.

Dve starije dame, međutim, koje su ovog dana putovale za Aranđelovac, nisu imale reči hvale za organizaciju na novoj beogradskoj autobuskoj stanici, pa su objasnile kako im se ne sviđa to što ispred perona nema gde da se sedne, već sede na golom betonu.

"Mislim da ovo nije u redu. Unutar zgrade je lepo uređeno, nije problem ni da se snađemo, jedino evo ovde napolju nema gde da se sedne dok se čeka autobus, a još nema ni oglašavanja kao na staroj stanici, da čujemo kad se naš autobus parkirao, kad kreće...Ali, sigurno će to vremenom da reše. Za sad mi se čini da to ne valja", objasnile su nam one.

Foto:S.J.

Podsetimo, nova glavna autobuska stanica počela je sa radom 29. septembra i to na novoj lokaciji u Bloku 42 na Novom Beogradu, dok se očekuje da stajalište "Jug" na Autokomandi bude završeno za dva do tri meseca.

Do nove glavne stanice građani mogu, pored sopstvenog prevoza, da stignu i tramvajem, autobusom ili BG vozom, budući da se nova glavna stanica nalazi tik do Železničke stanice. U samoj blizini stanice staju tramvaji 7, 9,11 i 13, autobuske linije: 85, 89, 94, 95, 600, E6, a do nove beogradske autobuske stanice brzo ćete doći i ako koristite autobuse gradskog prevoza 60, 60L, 67, 93 i EKO1.

(Telegraf.rs)