Zemunac živi u hrpi smeća, pa ga izbacuje i na ulicu: Komšije se hvataju za glavu, a njegova priča je tužna

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mateja Beljan

Hrpa smeća ispada iz dvorišta jedne kuće u Zemunu, jer u okućnici više nema mesta da bilo šta stane - nagomilani otpad postao je ogromno brdo. Ovo je slika koja je preplavila društvene mreže i mejlove redakcija, a naša ekipa uputila se na lice mesta i pred kućom zatekla vlasnika Stevu.

Zatekli smo ga kako premešta tek poneku kesu. A ispred njega nema čega nema - bicikli, ventilatori, limenke, kese, tegle, burad, plastika i metal, a na svemu tome spavaju dve kuce.

"To je sve vaše?", upitali smo ga.

"Naše, srpsko, još je uvek naše ovde, nema vaše", odgovara nam.

"Ali komšijama se baš ne dopada", dodajemo.

"Ja zato nisam kriv", pričao nam je.

Tu smo shvatili da ovaj čovek ne može da shvati šta je to uradio i zašto se komšije ljute.

Steva objašnjava da je deo tih stvari prenet sa drugog dela placa, koji je pripao njegovim sestrama, a one su ga prodale investitoru. Kaže da ono što vidimo jeste problem, ali za njega je problem to što je "investitor izbacio stvari".

Čovek sa nama razgovara razgovetno, opisujući svoju porodičnu situaciju - sestre, koje mu očito nisu prvo koleno, kaže nikada nije ni video, jer žive u Australiji.

Kaže da planira da premesti deo stvari na svoj plac u Banovcima, ali problem, ipak, nije od juče, svedoče komšije. On živi sam, a stvari skuplja godinama.

Zapravo, živi sa svoje dve kuce o kojima se brine. Za jednu smo pomislili da ima tumor, ali Steva nam je objasnio da je to kila koja je nastala posle porođaja i da ne može da se operiše.

Zaprepastilo nas je kada nam je kazao da je imao 18 pasa.

(Telegraf.rs)