Bugari dolaze u Ripanj: Međunarodno takmičenje u softbolu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

„Trofej Beograda 2024” u softbolu održaće se u petak i subotu, 26. i 27. oktobra, na softbol terenu u Ripnju, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Takmičenje će imati međunarodni karakter, a za pehar najbolje ekipe boriće se juniorska selekcija Bugarske, ekipa „Beograd” (sastavljena od softbolaša iz beogradskih klubova „Lokomotiva”, „Đulijano” i „Svet sporta”), kao i ekipa „Voša” (sastavljena od softbolaša klubova „Voša”, „4 lava” i „Alligators” Sombor). Svaka ekipa imaće minimalno deset igrača (pet devojaka i pet dečaka), a ekipe mogu imati maksimalno 15 sportista.

Bugarski tim dolazi u petak, 25. oktobra, a utakmice po principu svako sa svakim, triagonal, odigraće se u subotu, 26. oktobra. Prva utakmica počinje u 10 časova, a zvanične utakmice softbola igraju se na sedam ininga i nemaju vremenska ograničenja.

Meč za pobednika „Trofeja 2024”, na osnovu tabele posle prvog dana, biće odigran na softbol terenu u Ripnju u nedelju, 27. oktobra u 10 časova.

Pobednici dobijaju medalje od Sportskog saveza Beograda, a takmičenje delom sufinansira Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda.

(Telegraf.rs)