Izmene u prevozu tokom nedelje: Evo koje linije menjaju trase zbog "Dana slobode 2024!"

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto-ilustracija: Mateja Beljan

Tokom održavanja manifestacije "Dani slobode 2024" – obeležavanje 80 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu – u nedelju, 20. oktobra u periodu od prvih jutarnjih polazaka do kraja dana doći će do promena u radu pojedinih linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Privremeno se ukidaju trolejbuske linije 28 i 41, a pojačava se trolejbuska linija 40. Trolejbusi sa linije 29 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija i nosiće oznaku 29L.

Autobusi sa linije EKO 2 će saobraćati neometano svojom redovnom trasom do 18 časova, posle čega će zbog održavanja 72. ulične trke oslobođenja grada Beograda do 23 časa saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija – Beograd na vodi.

Autobusi sa linije 31 i minibus linije E9 će saobraćati na skraćenoj trasi od stajališta „Trg republike“ u Kolarčevoj ulici. Vozila će promenu smera kretanja vršiti ulicama Kolarčeva, Trg republike, kroz terminus „Trg Republike“, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike, Kolarčeva.

Autobusi sa linije 27 će u periodu od 18 do 23 časa u oba smera, saobraćati ulicama Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg Republike, Vase Čarapića do terminusa „Trg Republike“.

Vozila sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2 će u periodu od 18 do 23 časa u oba smera saobraćati ulicama Francuska, Trg republike, Makedonska, Dečanska, Trg Nikole Pašića i dalje redovnim trasama i koristiće u smeru ka Trgu Nikole Pašića stajalište „Trg republike“ u Ulici Makedonska, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija 28 i 41 ispred „Dunav osiguranja“.

U vremenskom periodu od 12 do 12.30 časova zbog održavanja „Marša Besmrtnog puka“, doći će do privremenog zastoja u radu linija javnog prevoza na trasi marša.

U vremenskom periodu od 19.30 do 20.30, vozila sa tramvajskih linija 7, 9 i 11 i 12 će zbog dela manifestacije koji će se održati na Starom savskom mostu čekati na trasi.

(Telegraf.rs)