Tribina o hospisu i palijativnom zbrinjavanju u Opštini Palilula

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo

Povodom Svetskog dana hospisa i palijativnog zbrinjavanja Gradska opština Palilula, u saradnji sa "BELhospice" centrom, 22. oktobra u 11 časova, u sali opštine Palilula, Takovska 12, organizuje tribinu na temu palijativnog zbrinjavanja u opštoj populaciji u Beogradu.

Predavanja će održati dr Ljubica Vojvodić koja se bavila istraživanjem palijative u Begradu i dr Aleksadra Marjanović kao direktor ispred "BELhospice" centra.

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu "BELhospice" je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji, osnovana 2004. godine, koja pruža besplatno palijativno zbrinjavanje odraslim pacijentima sa malignim oboljenjima i deci sa životno oganičavajućim bolestima i stanjima, kao i podršku njihovim porodicama.

Kako se Svetski dan palijative i hospisa obeležava svake godine u oktobru nizom tribina, predavanja, štandova i medijskih objava, a u želji da se objasni šta to znači palijativno zbrinjavanje, šta obuhvata, koji pacijenti imaju te potrebe i šta sve "BELhospice" centar besplatno nudi građanima kojima je ovakva usluga potrebna, Gradska opština Palilula je prepoznala značaj i dala podršku u organizaciji predavanja.

(Telegraf.rs/PR)