Prve slike i snimci nesreće na Brankovom mostu: U lančanom sudaru povređeno je 12 osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf

U lančanom sudaru autobusa i tri automobila, rano jutros na Brankovom mostu, povređeno je čak 12 osoba, saznaje "Telegraf.rs".

Nezvanično, oni su prevezeni na VMA i u pitanju su lake povrede.

Kako je za "Telegraf.rs" rekao jedan od učesnika u saobraćajnoj nesreći, autobus se kretao veoma brzo i nije stigao na vreme da zakoči.

"Svi smo mi dobro, povređeni su samo neki putnici koji su se nalazili u autobusu. Autobus se kretao veoma brzo i verovatno nije stigao da zakoči na vreme", navodi jedan od učesnika.

Povređeno je 11 putnika iz autobusa i dvogodišnje dete koje se nalazilo u automobilu takođe među povređenima su i dve tinejdžerke stare 16 i 17 godina, ostali su punoletni.

Prema prvim informacijama, autobus koji saobraća na liniji 78 zakucao se u "sitroen". "Sitroen" je potom udario u "opel", a "opel" u "mazdu".

Nesreća se dogodila u smeru ka Novom Beogradu.

- Vozač autobusa "78" udario je u automobile. Koliko sam videla svi povređeni su iz autobusa i bili su svesni. Bilo je nekoliko ekipa Hitne pomoći - kaže žena svedok nesreće.

Naglo kočenje verovatno je bilo glavni uzrok tolikom broju povređenih osoba, jer šteta na prvi pogled nije toliko velika.

Automobili su oštećeni i limarija im je ulubljena, a stakla razbijena. Autobus je oštećen s prednje desne strane, a iako površina udara nije velika, radnici su se pomučili da prikače vozilo na kamion za šlep.

Za to vreme, "Gradska čistoća" čistila je staklo i ostatke vozila nakon sudara, a na licu mesta ostali su i tragovi krvi na maramicama.

Na mestu nesreće je policija i tužilac.

(Telegraf.rs/Blic/Informer)