JKP: Otvorena manifestacija "Dan otvorenih vrata" za svu decu

E. B.
Vreme čitanja: oko 2 min.

JKP: Otvorena manifestacija "Dan otvorenih vrata" za svu decu

Foto: Telegraf.rs, Shutterstock

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" otvorilo je danas manifestaciju "Dan otvorenih vrata" za decu koja žele da posete ovo preduzeće, kao i da se upoznaju sa zaposlenima i njihovim načinom rada.

Milica Ognjenović iz JKP-a rekla je za Tanjug da akcija traje do 13.00 časova u glavnoj zgradi tog preduzeća u Ulici Mije Kovačevića 4 i pozvala svu decu da dođu u što većem broju.

Kako je navela, današnji dan je zamišljen tako da deca prvo počnu sa zdravom voćnom užinom, a zatim sledi predstava "Ko prlja ima da nadrlja", kao i edukativna radionica.

Prema njenim rečima, za ovo preduzeće bezbednost dece je najvažnija.

"Nastavljamo posle sa edukativnom radionicom gde će oni na interaktivan način videti kako se to reciklira i kako se čuva životna sredina. Ono najslađe smo ostavili za kraj, a to je upravo vožnja njihovim omiljenim vozilima gradske čistoće, kao što su smećarci, čistilice, trotineti, usisivači i čuvena amfibija", navela je ona.

Prema njenim rečima, decu najviše zanima vožnja kamionima.

"Na kraju dana, oni izađu sa prelepim uspomenama na čitavu organizaciju i pripričavaju edukativnu radionicu, predstavu, a i vožnju kamionima", napomenula je Ognjenovićeva.

Objasnila je da je manifestacija otvorena za sve mališane, a ne samo za decu zaposlenih.

"Ova akcija je nastala tako što je naše preduzeće otvaralo svoja vrata upravo za decu zaposlenih, kako bi videli gde to njihovi roditelji radi i na koji način čuvaju životnu sredinu ovog grada", kazala je i dodala da se odatle rodila ideja da na akciju može da dođe svako ko to poželi.

Tokom tradicionalne akcije "Dan otvorenih vrata" mališani u pratnji svojih roditelja, staratelja, baka i deka, vaspitača i nastavnika mogu da iskoriste jedinstvenu priliku da, pored vožnje u omiljenim smećarcima, vide i kako se peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada, kako izgleda vožnja u specijalizovanim vozilima za vodu i zemlju, popularnim amfibijama, kako se koriste električne čistilice, električni trotineti, duvači za lišće, da učestvuju u edukativnim radionicama o reciklaži i da pogledaju pozorišnu predstavu u obezbeđenom krugu direkcije preduzeća.

(Telegraf.rs/Tanjug)