Radionice i edukacija za školarce sa Palilule

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Gradska opština Palilula, u saradnji sa JKP "Gradska čistoća", a u okviru Dečije nedelje, organizovala je u osnovnim školama "Vlada Aksentijević" i "Starina Novak" interaktivne "Eko" - radionice kao i tribinu o bezbednosti dece na internetu u OŠ "Zaga Malivuk".

"Eko"- radionice za cilj imale su podizanje svesti kod dece o značaju reciklaže i samim tim zaštiti životne sredine. Deca su na zabavan i interaktivan način informisana i edukovana koliko je reciklaža, odnosno odlaganje otpada, važna za našu planetu. Po završetku predavanja Službe za ekološku edukaciju, uz vesele melodije usledila je vožnja za decu "Eko -čistilicom".

Za to vreme školarci iz OŠ "Zaga Malivuk" imali su edukaciju o bezbednosti na internetu tokom koje se deci ukazuje na opasnosti koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama, a posebna pažnja usmerena je na mere zaštite. Ovu edukaciju sprovodi Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu Ministarstva telekomunikacija, a uz podršku Gradske opštine Palilula.

Svim radionicama prisustvovali su čelnici Gradske opštine Palilula.

Dečija nedelja počela je 7. i trajaće do nedelje, 13. oktobra, a u okviru manifestacije je planiran niz aktivnosti koje u fokus stavljaju decu i zaštitu dečijih prava.

(Telegraf.rs/PR)