Beograđanka hladnokrvno izbacila psa iz stana, opravdanje bizarno, a komšije BESNE

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Svedoci smo da su ulice svih gradova Srbije pune lutalica. Neki ih posmatraju kao problem, neki vide da je problem zapravo u ljudima koji i doprinose takvom stanju zbog nebrige, a ima i onih koji direktno učestvuju u problemu, pa svoje ljubimce ili njihove potomke izbace iz doma.

Dok mnoge takve situacije prođu nezapaženo, jedna je privukla pažnju javnosti i to jer su je komšije obelodanile na društvenim mrežama.

"Našli je u kraju, zvali komšinicu, znamo da je njena, ona kaže da nema više uslova i izbacila je napolje. I? Šta ćemo sad sad?!", navela je jedna komšinica uz fotografiju preslatke mešanke izrazito tužnog pogleda.

Kako je dalje objasnila u komentarima, pas je ranije oglašavan, udomila ju je komšinica, besplatno sterisila, ali je posle nekoliko meseci donela odluku da pas iznova završi na ulici.

Problem je umnogome veći u činjenici što je kuče sada starije, naviknuto na dom, a komšije već imaju ljubimce i nisu u mogućnosti da je udome zbog čega je ranije i poslat apel dok je bila štene.

Dodatnu senku na nemilu situaciju baca i činjenica da je komšinica u kući ipak zadržala jednog ljubimca, onog plaćenog.

"Ima još jednog, rasnog, pa joj ovaj verovatno nije krasio dom! Samo mi nije jasno zašto je udomila i bacila posle godinu dana, zasto?!", napisala je ogorčena žena.

Nije poznato da li je slučaj prijavljen, ali neosporna je činjenica da bi za ovakve situacije ljudi trebali da snose ozbiljne posledice ukoliko već humanost i zdrav razum ne mogu da ponesu glavnu reč kako se ovakve stvari ne bi i dalje dešavale.

(Telegraf.rs)