Burger-raj osvaja centar grada!

A. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Promo/ Marko Obradović Edge

Nova lokacija, nova energija, ali isti vrhunski doživljaj donosi Burgeraj - festival burgera koji je ponovo u našem gradu! Od 11. do 13. oktobra, ljubitelji ovog specijaliteta imaće priliku da uživaju u jedinstvenom iskustvu na platou ispred TC Rajićeva, u srcu Beograda. Ova centralna lokacija, smeštena u popularnoj pešačkoj zoni, savršeno je mesto za uživanje u neodoljivim ukusnim specijalitetima, donoseći autentičnu festivalsku atmosferu direktno u gradski centar.

Festival okuplja 11 vrhunskih burger barova, od kojih su dva specijalni gosti iz Hrvatske. Pored lokalnih favorita koji su već pozicionirani na beogradskoj burger sceni, pomenuti gosti doneće svoje prepoznatljive ukuse i inovativne kombinacije sa kojima su osvojili brojne nagrade. Reshetka, koja je osvojila čak 11 nagrada na festivalima širom regiona, može se pohvaliti pobedama na prestižnim događajima kao što su Zagreb Burger Festival 2019, Street Food Festival u Širokom Brijegu 2021. i 2024. Ovaj uspešan tim doneće duh regionalnih street food festivala pravo u Beograd!

Učesnici festivala su, takođe, uvek prepoznatljivi, uvek sveži, uvek inovativni: Bad Guys, Del Toros, Reshetka (HR), Profa 23 (HR), Smes Smash, Bash Smash, Republika pub, In Smoke We Trust, Bull Burger, Flat Burger i Fat Boys. Ovi burger majstori donose raznovrsne ukuse, tehnike i pristupe pripremi burgera, svaki sa svojim unikatnim stilom.

Ljubitelji burgera imaće priliku da probaju zaista sve – od klasičnih sočnih burgera, preko hrskavih smash burgera, do veganskih varijanti za one koji traže biljne alternative. Poseban doživljaj će biti burgeri od sporo pečenog dimljenog mesa, koje donosi bogate, intenzivne ukuse. Za one koji žele nešto posebno, tu su angus burgeri, poznati po svom vrhunskom kvalitetu mesa. Ove godine, Beograđani će imati priliku da probaju i nešto potpuno novo – tost burgere, inovaciju koja predstavlja novu generaciju street food-a, sa kombinacijom hrskave tostirane burger zemičke i kvalitetnog mesa.

Pored bogate ponude burgera, festival nudi i dobru zabavu uz vrhunski muzički program i zanimljive koktele koji će da začine sjajnu atmosferu za opušteno uživanje sa prijateljima i porodicom.

Kao i uvek Burgeraj posvećuje veliku pažnju očuvanju životne sredine i važnosti reciklaže. Zato će i ovaj put u saradnji sa projektom "Svaka limenka se računa" na različitim lokacijama biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, dok će promoteri i promoterke sa specijalnim rančevima, omogućiti posetiocima da recikliraju limenke na licu mesta.

Festival će biti otvoren svakog dana od 13 do 23 časa, a ulaz je besplatan za sve posetioce. Pridružite nam se i uživajte u sočnim i sveže pripremljenim burgerima uz vrhunsku atmosferu u srcu Beograda! Jer - put do Raja popločan je dobrim zalogajima!

Za više informacija posetite Burgeraj.

(Telegraf.rs/PR)