Predsednica Ivana Medić posetila Međunarodni sajam pčelarstva na Tašmajdanu

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ Vladimir Lalić

U organizaciji Društva pčelara "Beograd", a pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda, danas počinje veliki, tradicionalni 50. Međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2024" i traje do 6.oktobra.

Predsednica Gradske opštine Palilula Ivana Medić posetila je sajam gde se prisutnima obratila rečima:

-Ponosna sam što danas imam priliku da vas pozdravim na 50. jubilarnom Međunarodnom sajmu pčelarstva koji se tradicionalno održava na teritoriji opštine Palilula. Ova manifestacija okuplja vredne i marljive ljude i mogu vam reći da sam ponosna što se održava baš ovde na Paliluli. Pčelarstvo nimalo nije lak posao i drago mi je da je ovaj sajam najveći sajam pčelarstva u Evropi i što vidim da imamo puno pčelara. Cilj nam je da zajednički unapređujemo funkcionisanje i rad pčelara a Opština Palilula će i u budućnosti nastaviti sa pružanjem podrške u razvoju ovog plemenitog zanimanja.

Međunarodni sajam pčelarstva je jedinstvena prilika da građani Beograda od izlagača, eminentnih pčelara Srbije, direktno kupe med i ostale pčelinje proizvode proverenog kvaliteta i na taj način podignu imunitet koji je svima nama neophodan u ovom trenutku.

Pčelari Srbije će od 4. do 6. oktobra, u delu parka koji je za to određen, moći da se direktno od proizvođača pčelarske opreme snabdeju najkvalitetnijom pčelarskom opremom neophodnom za pčelarenje, zatim registrovanim lekovima protiv raznih bolesti pčela, kao i literaturom o pčelarstvu, saopšteno je iz Društva pčelara "Beograd".

(Telegraf.rs/PR)