Penzioneri sa Palilule krenuli na pokloničko putovanje u manastir Krušedol

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Predsednica Gradske opštine Palilula Ivana Medić, zajedno sa članom Veća opštine Ljiljanom Jankes, ispratila je još jednu grupu penzionera na pokloničko putovanje u organizaciji opštine.

-Opština Palilula nastaviće i dalje sa besplatnim izletima i sadržajima za penzionere sa Palilule. Spremite se za lepo druženje i nezaboravne trenutke - poručila im je pred polazak predsednica Medić.

Stotinu naših najstarijih sugrađana uputili su se danas ka manastiru Krušedol, koji je zadužbina poslednjih srpskih despota u Sremu, Brankovića. Nastavak putovanja je ka Petrovaradinu, gde naše seniore očekuje šetnja prelepom Petrovaradinskom tvrđavom, obilazak Ludvigovog bastinona i čuvenog starog sata.

Iz Novog Sada, družina nastavlja svoje putovanje ka biseru srpske istorije i kulture Sremskim Karlovcima. U ovom malom gradu čuvenom po bogatoj tradiciji i baroknoj arhitekturi, seniori sa Palilule, upoznaće važan deo srpske tradicije i duhovnosti koji čuvaju zgrada Patrijaršije, pravoslavna Bogoslovija i Saborna crkva Svetog Nikole. Među njima je i čuvena Karlovačka gimnazija i ostale znamenitosti ovog šarmantnog grada u Sremu.

Poslednja stanica je Iriški venac, boravak i noćenje u srcu nacionalnog parka Fruška Gora.

(Telegraf.rs/PR)