"Ko reciklira – budućnost bira" Velika akcija započeta u školi Veljko Dugošević

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Projekat "Ko reciklira – budućnost bira", koji zajednički realizuju Gradska opština Zvezdara i JKP "Gradska čistoća", namenjen je svim prvacima osnovnih škola na teritoriji ove opštine. Njegova realizacija počela je u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević", saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Direktorki škole uručeni su reciklažni setovi i kante namenjene za odlaganje otpada.

Sve osnovne i srednje škole na Zvezdari dobiće kante za reciklažu i reciklažne setove, pa će učenici moći da razvrstavaju ambalažni otpad i da na taj način steknu navike i veštine koje se odnose na to kako da očuvaju svoju životnu sredinu. Od izuzetne važnosti nam je ovaj projekat, jer na ovakav način komuniciramo sa decom za koju je najvažnije da već u tom uzrastu shvate koliki je značaj ekologije. Gradska opština Zvezdara će uvek podržati ovakav vid akcija i nastaviće da ih sprovodi u cilju edukovanja, sprečavanja nastanka divljih deponija, kao i podizanja svesti dece – rekao je predsednik opštine Zvezdara Mihailo Dosković.

On je zahvalio direktorki OŠ "Veljko Dugošević" na saradnji i istakao da GO Zvezdara ima dobru saradnju sa svim osnovnim i srednjim školama u ovoj opštini, kao i da je tema bezbednosti dece u školama na prvom mestu, ali da je isto toliko važna i tema zaštite životne sredine.

Direktorka škole Vesna Ćirović zahvalila je Gradskoj opštini Zvezdara i Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća” na reciklažnim setovima, istakavši da je ova akcija od izuzetne koristi, jer se na taj način podiže svest o zaštiti i očuvanju životne sredine.

(Telegraf.rs)