Opština Savski venac i ove godine organizovala besplatan sportski atletski program

M. B.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Opština savski venac i ove godine organizovala besplatan sportski atletski program

Foto: Shutterstock

Gradska opština Savski venac u saradnji sa Srpskim atletskim savezom ogranizuje besplatan sportski program "kraljice sportova" atletike koji je namenjen učenicima osnovnih škola, a kako je rekao koordinator programa Dečije atletike Savskog venca Nemanja Ilić, prijave se vrše na sajtu opštine i traju tokom cele godine.

"Opština Savski venac je kroz pilot projekte, počev još od 2018.godine prepoznala važnost ulaganja u BAZU - decu i mlade i bazični rad sa decom kroz pokretanje programa 'Korak 1,2,3'- Mala školica koja je obuhvatila osnovno upoznavanje, vežbanje i učenje sa decom predškolskog uzrasta u tri bazična sporta – plivanje gimnastika i laka atletika", rekao je Ilić za tanjug.

Prema njegovim rečima program se realizuje skoro tri godine i kroz program je prošlo blizu 500 predškolaca sa naše opštine.

"Ove školske godine program se nastavlja i to kroz realizaciju Lake atletike, u sklopu DKC Majdan na Senjaku i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19 časova. I program počinje danas. Korektivna gimnastika, takoðe u sklopu DKC Majdan na Senjaku je nedeljom od 09 do 14 časova. Program počinje 6. oktobra, dok obuka plivanja, u sklopu zatvorenog bazena SC 'Voždovac' na Banjici kreće 5. oktobra", rekao je Ilić.

Prijave za program vrše se direktno na Sajtu GO Savski venac, kao i preko svojih predškolskih ustanova.

Dodao je da se sprovode i program Bazične obuke - dečija i rekreativna atletika., a od kraja 2022. godine za korak više, nadograđen je program za decu programskim konceptom Dečje atletike (za decu od 1 do 4 razreda) i Rekreativne atletike (za učenike od 5 do 8 razreda) koji je pokrenut uz podršku Srpskog atlketskog saveza koji je obezbedio da naša deca vežbaju i razvijaju se u najboljim uslovima.

"Atletska dvorana Beograd je mesto gde će deca tokom ove školske godine moći da uče vežbaju i razvijaju se u nadzor i podršku licenciranih atletskih i operativnih trenera opšte i dečije atletike. Za oba programa po planu vežbanja obezbeđena su 2 termina nedeljno, kao i shodno potrebama da se izvrše neka dodatna testiranja ili simulacije takmičenja Atletski savez će ustupiti i dodatne termine", rekao je Ilić.

Ističe da je za mlađu decu od 1. do 4. razreda program osmišljen tako da kroz igru deca razvijaju svoje motoriče sposobnosti, a da kroz kreativni pristip budu dodatno motivisani da vežbaju i oforme svoju muskulaturu i razviju mentalnu čvrstinu.

Tokom prethodnih ciklusa program je pohađalo oko 120 osnovaca sa tendencijom porasta za oko 25-30 posto, rekao je on i dodao da je program počeo okupljanjem prošle nedelje.

"Termini su četvrtak od 18 do 19 časova i subota od 9 do 10 u Atletskoj dvorani – Beograd", rekao je Ilić.

(Telegraf.rs/Tanjug)