Zrenjaninski put kao kritična tačka beogradskog saobraćaja! Šta se dešava, zašto su kolone? Evo kako je danas

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printscreen Google maps

Zrenjaninski put postao je definitivno jedna od najkritičnijih tački beogradskih vozača. Svakog jutra neverovatne gužve se stvaraju još daleko pred prilazak na Pančevački most.

- Ne znam šta je ovo, mi smo uspeli da okrenemo na vreme, ali ljudi koji su u gradskom prevozu stoje zaglavljeni, da ne pominjem vozače koji nisu mogli da reaguju brzo kao mi - rekla nam je čitateljka koja nam je i poslala fotografiju napravljenu nakon što je krenula drugim putem kako bi izbegla nepreglednu kolonu vozila.

Foto: B. Ž.

Ta kolona neretko počinje još od Knez Petrol pumpe iz smera Pančeva, tako da gužve nastaju kako na Zrenjaninskom putu iz pravca Borče, tako i iz pančevačkog dela prilaza.

Foto: Privatna arhiva

Saobraćajnih udesa nema ni ovog jutra, pa ni radova na putu, a gužva je neverovatna.

- Sve mili, jedva da se pomera, mnogi ranije izađu iz autobusa, pa idu peške - kazala nam je druga čitateljka.

Foto: Privatna arhiva

Da li su u pitanju takozvane fantomske gužve u saobraćaju koje nastaju zbog više nesigurnih vozača kasnih reakcija na promene u vožnji ili postoji neki drugi problem ostaje da se ispita.

Ono što je poznato jeste da Zrenjaninski put i Pančevački most postaju jedna od najkritičnijih saobraćajnih deonica svakog jutra za vozače u Beogradu.

Foto: I.N.

Podsetimo, saobraćajne gužve ovog jutra prisutne su i na delu autoputa u smeru ka Novom Beogradu, kod Plavog mosta i Autokomande.

Takođe, zastoji su vidni na području Zemuna i dela Zelenog Brda.

(Telegraf.rs)