Poznato koliko su prekršaja do sada snimile nove kamere za kontrolu brzine u Beogradu, ovo je rekorder

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MUP / Shutterstock

Četiri kamere koje su pre nešto više od nedelju dana počele da mere brzinu na ulicama Beograda "uhvatile" su čak 171 vozača u prekršaju.

U pitanju je sistem za automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja na teritoriji grada Beograda.

"Najveća brzina detektovana je sistemima za automatsku detekciju prekršaja u Ulici Jurija Gagarina u Beogradu, gde je dokumentovano da se vozilo marke 'bentli' kretalo brzinom od 124 kilometra na čas, na delu puta u naselju gde je ograničenje brzine 50 kilometara na čas.

Vlasniku vozila biće upućen poziv da u roku od osam dana dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj, nakon čega će protiv vozača biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka", kazali su u MUP za "Telegraf".

Sistem za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine počeo je da se primenjuje od 16. septembra ove godine, na četiri lokacije u Beogradu: u Bulevaru Mihajla Pupina na Brankovom mostu, na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

(Telegraf.rs)