Poznato je kada će tačno biti poslednji polazak sa stare autobuske stanice i prvi polazak s nove

M. B.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradska autobuska stanica od nedelje na Novom Beogradu

Foto: Beoinfo

Nakon više od pola veka Beogradska autobuska stanica (BAS) menja lokaciju i u nedelju, 29. septembra počinje sa radom na Novom Beogradu, u Bloku 42.

"Poslednje pripreme su u toku. Noć između 28. i 29. septembra prestaje sa radom Autobuska stanica u Železničkoj 4 i Savskom Trgu odlaskom poslednjeg autobusa za Ljubljanu u 10 do 1 posle ponoći, a ovde na Novom Beogradu istog trenutka počinje sa radom i prvi polazak je za Novi Sad u 10 do 4 ujutru", rekao je za Tanjug direktor marketinga BAS-a Željko Pavićević.

On je naveo da je nova autobuska stanica pored železničke stanice Novi Beograd, u neposrednoj blizini moto-puta.

"Obezbedili smo veliki parking sa 186 mesta namenjenih putnicima. Ovde se nalazi i taksi stanica sa prostorom za 25 vozila, kao i potpuno osposobljen aneks od 1.200 kvadrata koji će u narednom periodu vršiti funkciju stanične zgrade", rekao je Pavićević.

Ukupan broj perona je 65, od toga 12 dolaznih i 53 odlazna.

Odlazni peroni su organizovani tako da je 8 rezervisano za prigradske autobuse, 22 za međugradske, 14 za međunarodne i 9 za vanlinijske, odnosno turističke autobuse.

Do nove glavne autobuske stanice, pored sopstvenog prevoza, građani će moći da stignu i tramvajem, autobusom ili BG vozom.

“U neposrednoj blizini staju tramvaji 7, 9,11 i 13, kao i brojne autobuske linije: 85, 89, 94, 95, 600, E6, a do nove beogradske autobuske stanice brzo ćete doći i ako koristite autobuse gradskog prevoza 60, 60L, 67, 93 (koja jop nije uvedena) i EKO1”, rekao je Pavićević.

Naveo je da se na novoj autobuskoj stanici nalaze šalter sala, komercijalni objekti, ugostiteljski i trgovinski objekti, dečji kutak, ambulanta i bankomat.

(Telegraf.rs/Tanjug)