"Vitaminka Good Food & Wine Festival" u subotu, 28. septembra u Beogradu

A. V.
Vreme čitanja: oko 4 min.
Foto: Promo

Praznik dobrih ukusa i zabave u Knez Mihailovoj.

Velika festivalska žurka: pop hitovi Jellene, dečji ansambl hora "Viva vox", gudački orkestri i di-džej majstorije.

Ovogodišnji "Vitaminka Good Food & Wine Festival", sa više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, biće održan u subotu, 28. septembra u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda (plato ispred Rajićeva Shopping Centra). Na ovoj turističkoj i gastronomsko-vinskoj manifestaciji, koja se ove godine održava šesti put, Beograđani i gosti našeg grada će imati priliku da degustiraju tradicionalne srpske proizvode i vina iz svih vinskih regiona Srbije.

-Naš festival je i jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija na otvorenom, koja okuplja mala i srednja preduzeća, najbolje poljoprivredne proizvođače i prerađivače, šampione srpske gastronomije, posebno u oblasti organske proizvodnje, kao i predstavnike vinarske industrije koja je kod nas u usponu, ali i stare zanate, kulturne stvaraoce i umetnike inspirisane Festivalom. Biće ovo praznik ukusa i degustacija u najprometnijoj pešačkoj zoni našeg grada. Spremamo brojna iznenađenja za naše sugrađane i domaće i strane turiste, bogate kulturno-umetničke sadržaje i dobru zabavu. Naši posetioci mogu već od 12 časova da svrate na koji ukusni zalogaj i degustiraju sve što požele, kao što kaže naš ovogodišnji slogan. Zaista - "Sve što poželiš" – možete da okusite ovde, a možete mnogo toga i da kupite po specijalnim festivalskim cenama i ponesete kući najbolja vina, rakije, organske sokove, mlečne proizvode, domaće poslastice, a naćićete i prirodnu kozmetiku, suvenire - najavio je PR "Vitaminka Good Food & Wine Festivala" Pavle Cimbaljević na konferenciji za novinare.

On je dodao da posebnu vrednost ovom festivalu daju kreativne radionice za posetioce, zanimljive promocije, ali i veliki broj poklona koji će pripasti srećnim dobitnicima kroz nagradne igre i festivalsku tombolu.

-Zvanično otvaranje predviđeno je za 14 časova, uz mnogo dobre muzike: nastupiće pop pevačica Jelena Lalović, poznatija kao Jellena, koja se sa novim projektom ove godine na velika vrata vraća na domaću muzičku scenu. Sigurni smo da će svojim premijernim nastupom razveseliti sve posetioce Festivala i svoje fanove. Tu su i fantastični gudački kvartet muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" i gudački orkestar muzičke škole "Davorin Jenko". Posebno iznenađenje biće prvi javni nastup hora JukeVox, dečjeg ansambla čuvenog a kapela hora "Viva Vox" – naveo je Cimbaljević. On je pozvao sve ljubitelje dobre zabave da prvog dana vikenda uživaju u "rapsodiji dobrih ukusa" i žurci koja traje sve do 22 časa. Ulaz je naravno besplatan.

Posebna iznenađenja posetioce očekuju na štandu "Vitaminke" a.d. Banja Luka, čuvenog proizvođača pasterizovanih proizvoda iz Republike Srpske: аktivacije, točak sreće, nagradne igre, degustacije ukusnih proizvoda – od ajvara i bogate zimnice do zdravih domaćih džemova i sokova.

-Veliko nam je zadovoljstvo što se naš stari brend sa svojim proizvodima koji su bili poznati širom bivše Jugoslavije i sa tradicijom dugom 75 godina, vraća na tržište Srbije baš na ovom Festivalu. U neposrednom kontaktu sa posetiocima želimo da predstavimo svoje proizvode spremjene po tradicionalnim recepturama kao što su ih spremale naše bake. Pozivamo Beograđane i sve druge goste Festivala da posete naš stand i degustiraju naše proizvode. Tu su i aktivacije koje će ih sigurno zabaviti, kao i brojni pokloni. Pasterizovani proizvodi bez konzervansa omiljeni su na svakoj trpezi: ajvar, salate, džemovи, sokovi, "sve što požele", kao što kaže slogan. Radujemo se susretu "Vitaminke" sa ljubiteljima dobrih ukusa u Srbiji. I nakon završetka Festiala možete nas naći na istom mestu 29. Septembra, a zatim od 3. do 6. oktobra. Reći ću samo jedno - dovoljno je samo da probate "Vitaminkine" đakonijе a posle nas možete potražiti u supermarketima Univerexporta - izjavio je Mirko Savić, direktor marketinga "Vitaminka" a.d. Banjaluka, kоja je i generalni sponzor ovogodišnjeg Festivala.

Važno mesto na Festivalu zauzima i "Zlatiborski korner", koji okuplja domaćine sa Zlatibora, proizvođače nadaleko poznatih pršuta, mlačenih proizvoda i meda, koje orgnizuje "Zlatiborski Eko Agrar", preduzeće čiji je osnivač Opština Čajetina.

-U okviru Zlatiborskog kornera koji uvek pleni pažnju publike, ove godine predstaviće se šest proizvođača naših tradicionalnih proizvoda sa teritorije Opštine Čajetina. Posebno smo ponosni na mlekaru "Naša Zlatka", mlekaru iz Krive Reke koja je osnovana u okviru našeg privrednog društva i koja će predstaviti sir i kajmak, proizvedene po tradicionalnim receptima zlatiborskih domaćica. Pored toga formiran je i Agro sajam Zlatibor kako bi se naši proizvodi predstavljali ne samo na manifestacijama u našem kraju već i širom zemlje i regiona pa tako i na ovom Festivalu - poručio je Marko Marić, direktor Privrednog Društva "Zlatiborski Eko agrar".

Kao i svake godine, ambasador Festivala, vitez vina Srbije Miša Ćirić, čuveni promoter Srpske tradicije i vrednosti, odeven u vitešku odoru održao je zdravicu i podsetio na značaj ovog festivala u promociji naše zemlje jer je Festival više puta ugostio i predstavnike Srpske dijaspore, a "dobar glas daleko se čuje".

Ekskluzivni gost Festivala po prvi put je Vinarija "Mačkov podrum" iz Iriga u kojoj trenutno radi šesta generacija vinara negujući tradicionalne vrednosti, kulturu vina, gastronomsku i kulturu života uopšte, kako je rekla Đurđica Jojić Novaković, izvršna direktorka.

(Telegraf.rs/PR)