Važno obaveštenje Beograđanima koji žive u centru: Sutra uklanjaju granatu iz Prvog svetskog rata, ovo uradite

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printskrin/RTS

Artiljerijska granata iz Prvog svetskog rata koja je pronađena na gradilištu u blizini Skupštine Srbije, sutra će biti izmeštena sa tog mesta u Vlajkovićevoj ulici i odneta na bezbednu lokaciju, gde će biti uništena.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije građanima koji u neposrednoj blizini dele flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja granate.

Neutralizacija i transport artiljerijske granate biće obavljen u periodu od osam do 12 sati, te građani koji žive u Vlajkovićevoj ulici, na Trgu Nikole Pašića, u Kosovskoj, majke Jevrosime, Svetogorskoj i Kondinoj danas i sutra moraju da postupaju po nekoliko upustava.

Građani moraju da uklone svoja parkirana vozila iz ulica koje ograničacaju Dom narodne skupštine Repuvlike Srbije do sutra. Dakle, to se odnosi na Vlajkovićevu i Kosovsku ulicu i Trg Nikole Pašića. U suprotvnom, vozila će biti premenštena na parkinge na Slaviji i Starom Sajmištu.

Ukoliko su u mogućnosti, građani bi trebalo da napuste svoje stanove u periodu od osam do 11 sati, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i da se udalje od prozora.

Bitno je da se stanari okolnih ulica pridržavaju svih naredbi i upustava nadležnih organa i da prate nformacije koje se upućuju preko sredstava javnog informisanja i nadležnih organa.

(Telegraf.rs)