Ekipe „Čistoće“ nastavljaju akciju suzbijanja komaraca: Evo kada i gde će se sprovoditi

A. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu 31. jula biće sprovedena akcija suzbijanja komaraca, a evo i u kojim oblastima

Foto: Profimedia/Then Chih Wey / Xinhua News

Ekipa Sekcije za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd nastaviće sprovođenje akcije suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima za zemlju i vodu u sredu, 31. jula, od 21:00 sati, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Dunava od Bele Stene ka Paradajz ostrvu, Ada Huja uz Dorćol, SP „Jajinci“, Rakovica selo, Miljakovačka šuma, Sunčani Breg, Košutnjak, Topčider, Avala, Pinosava, Beli Potok, Zuce, Zaklopča, put za Vrčin, naselja Rušanj, Jajinci, Cvetanova Ćuprija, Vojvode Vlachovića, ulice Braće Srnić, Indire Gandi, Sinjska, Medaković naselje, potez od Tabanovačke do Vitanovačke ulice, Vitanovačka ulica-kružni put, naselja Voždovac, Banjica, Braće Jerković, Stepa Stepanović, Kumodraž, Miljakovac, Kanarevo Brdo, Petlovo Brdo, Vidikovac, Cerak Vinogradi, Cerak, Skojevsko naselje, Kneževac, Banovo Brdo, Čukarica padina, Repište i Bele Vode.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad.

Takođe, JKP „Gradska čistoća“ apeluje i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

(Telegraf.rs)