Evo kad se očekuje završetak radova u određenim delovima Beograda

E. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako navode iz AMSS, letnji dobri uslovi za vožnju rasterećuju vozače

Foto: Mateja Beljan

Prema najnovijim podacima AMSS, radovi traju ili su u planu u raznim delovima Beograda. Dok se za neke očekuje da uskoro budu završeni, drugima to predstoji tek sredinom avgusta.

Kako je najavljeno, od 26. 7. do 1. avgusta, preciznije do 11 časova, na deonici državnog puta I A reda broj 3, petlja Dobanovci - petlja Beograd, u smeru ka Beogradu, izvodiće se radovi na rehabilitaciji vozne i zaustavne saobraćajne trake, kroz tunel Dobanovci do izliva za petlju Beograd (izliv Šid - Novi Sad).

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka dok će se saobraćaj odvijati preticajnom trakom i veznom rampom I.A-3/ I.A-1 ka alternativnom pravcu.

Alternativni putni pravci za smer Šid/Dobanovci - Beograd:

- pravo veznom rampom koja povezuje I.A-3/I.A-1 ka Obilaznici i preko petlje Surčin

( izliv-levo-desno ) ka petlji Beograd i dalje ka Beogradu/Aerodromu.

- pravo veznom rampom koja povezuje I.A-3/I.A-1 ka Obilaznici i dalje na petlju

Surčin jug, preko koje portalna signalizacija vodi saobraćaj ka Beogradu/N.Beogradu ili

nazad ka Novom Sadu.

-za pravac Šid - Surčin: iz Šida isključenje preko petlje Dobanovci kroz Dobanovce

ka Surčinu.

Takođe, do 15. avgusta od 20 do 5 časova izvodiće se radovi na demontaži stare i postavljanju nove betonske odbojne ograde na državnom putu I B reda broj 47, na Pančevačkom mostu, u smeru ka Beogradu. Radovi će se izvoditi u levoj, dok će se saobraćaj odvijati desnom saobraćajnom trakom.

Do 15. avgusta produžavaju se radovi na rehabilitaciji i sanaciji oštećenog zastora na državnom putu I B reda broj 26, Obrenovački put, kroz naseljeno mesto Umka, u oba smera, koji se izvode svakog radnog dana i subotom, u periodu od 7 do 17 časova. U zoni radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i ručno je regulisan.

Kako navode iz AMSS, letnji dobri uslovi za vožnju rasterećuju vozače, a umerene dnevne temperature do

30 podeljka omogućuju prijatnije i bezbednije putovanje tokom celog dana sa manjim

rizikom od iznenadnih kvarova na vozilu.

Prema vremenskoj prognozi, sutra će biti sunčano. Duvaće slab i umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Najviša temperatura od 28 do 32 °S.

(Telegraf.rs)

Teme