VEŽBA NA VOŽDOVCU: Vatrogasci demonstrirali spasavanje

Na vežbi koja je održana u opštini Voždovac povodom 65 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Voždovac", deca školskog uzrasta, koja su članovi tog društva, demonstrirala su gašenje požara vatrogasnom klipnom pumpom

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade "Beograd" i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Voždovac" održali su danas javnu pokaznu vežbu, na kojoj su demonstrirali gašenje požara, spasavanje uz pomoć užeta i skokove na vazdušni jastuk.

Na vežbi koja je održana u opštini Voždovac povodom 65 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Voždovac", deca školskog uzrasta, koja su članovi tog društva, demonstrirala su gašenje požara vatrogasnom klipnom pumpom, dok su vatrogasci-dobrovoljci gasili zapaljen benzin i pokazivali gašenje prahom.

Voždovački bataljon profesionalne vatrogasne brigade "Beograd" demonstrirao je spasavanje penjačkim užetom, skok na vazdušni jastuk i gašenje požara u zatvorenom prostoru.

Kako je rekao predsednik voždovačkog društva Radiša Trnavac, članovi tog udruženja, kako bi bili spremni da pomognu građanima u vanrednim sistuacijama usled poplava ili požara, treniraju na poligonima na Voždovcu, gde vežbaju rad sa pumpom, pale vatru i nakon toga gase požare, dok na Savi izvlače vodu da bi videli kako pumpe funkcionišu.

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Voždovac" osnovano je 1947. godine na Lekinom brdu, a danas broji 65 članova, ne računajući decu školskog uzrasta, kojih je u tom društvu oko 80.

(I. M. / Tanjug / Foto: Šumadijapres)