"Beograd nije tica, da odleti": Ovom predstavom završavaju se ovogodišnji "Dani slobode"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dani slobode" se organizuju pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a izvršni producent manifestacije je Omladinsko pozorište "Dadov"

"Dani slobode", tradicionalna gradska manifestacija koja slavi dva veoma važna datuma iz istorije Beograda, 1. novembar 1918 - Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 20. oktobar 1944 - Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, ove godine održava se od 20. oktobra do 1. novembra.

U okviru manifestacije planirano je i održavanje premijere predstave "Beograd nije tica, da odleti" 1. novembra s početkom u 14 časova. Umesto ranije najavljene lokacije na platou ispred Skupštine grada, zbog loših vremenskih uslova biće izvedena u Velikoj sali Omladinskog pozorišta "Dadov" (Desanke Maksimović 6a).

Manifestacijom "Dani slobode" sećamo se ljudi koji su svojom borbom omogućili da živimo i stvaramo u slobodi, a ta borba za slobodu prevazilazi sve granice, ona briše jezičke i kulturne barijere, ujedinjuje civilizacije. Drama "Beograd nije tica, da odleti", po tekstu Aleksandra Gatalice, prati tri burne nedelje u odbrani Beograda u Prvom svetskom ratu.

U predstavi će igrati Aleksandar Dunić, Srđan Karanović, Lazar Đukić, Joakim Tasić, Đorđe Stojković, Đorđe Mišina, Dušan Svilar i mladi glumci ansambla "Dadova" u verodostojnim istorijskim kostimima i u autentičnom scenografskom ambijentu.

"Dani slobode" se organizuju pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a izvršni producent manifestacije je Omladinsko pozorište "Dadov", saopšteno je iz ovog pozorišta.

(Telegraf.rs)