Ustanova Studentski centar "Beograd" raspisala Konkurs za upis na besplatnu devetomesečnu Školu kuvanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog sve veće potrebe tržišta za kvalitetno obučenim kuvarima, Ustanova Studentski centar "Beograd" raspisuje Konkurs za besplatnu obuku sa fokusom na praktični deo nastave

Foto: Promo

Uslovi za prijavljivanje jesu da kandidati imaju više od 18 godina, minimum završenu osnovnu školu i da žele da nauče da kuvaju.

Polaznici Škole kuvanja imaće priliku da se upoznaju sa organizacijom rada u kuhinji, sredstvima i opremom za rad, higijenom radnog mesta, zaštitom zdravlja na radu, vrstama i obradom namirnica, pripremanjem fondova, sosova, salata, potaža, raznih variva, zatim pripremanjem jela od mesa, jela sa roštilja, ribe, pita, peciva i poslastica. Pored pripreme, upoznaće se sa serviranjem i dekoracijom predjela i jela.

Foto: Promo/ Jelena Cokić

Nastavni program traje 9 meseci i podeljen je na teorijski deo nastave u trajanju od 165 časova i na praktični deo koji traje 928 časova. Teorijski deo nastave će se održavati u prostorijama Ustanove Studentski centar "Beograd", a praktični deo u restoranima masovne proizvodnje, a la carte restoranima i hotelima.

Svi kandidati koji budu primljeni na Konkursu, imaće obezbeđen topli obrok, potrebnu opremu za rad i učenje, sanitarnu knjižicu, nadoknadu za prevoz i određenu nadoknadu za rad u toku trajanja praktičnog dela nastave.

Ustanova je obezbedila smeštaj za pet polaznika čije mesto prebivališta ne pripada Beogradu i široj teritoriji grada.

Foto: Promo/ Jelena Cokić

Nakon uspešnog završetka programa, polaznici dobijaju sertifikat koji priznaje Republika Srbija i koji je izjednačen sa trećim stepenom stručne spreme (srednja škola).

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti putem sajta Ustanove Studentski centar "Beograd" www.sc.rs, a moguće je i lično prijavljivanje u Direkciji Ustanove, svakog radnog dana od 8 do 15h na adresi Svetozara Markovića 56, I sprat.

Prijava na konkurs traje do 25.09.2023. godine.

Najuspešniji polaznici obuke dobiće priliku za zaposlenje.

(Telegraf.rs/PR)