Do Jakova ekspresno auto-putem Miloš Veliki: U toku radovi na novoj petlji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 3,3 miliona evra

Foto: Opština Surčin

Umesto dosadašnjih trideset i više minuta, meštani Jakova će do kraja godine do Novog Beograda stizati automobilom za 10 minuta, saopštavaju iz opšitne Surčin.

Njihova i želja predstavnika Gradske opštine Surčin, nakon rešavanja svih administrativnih problema je počela da se ostvaruje jer se na prostoru pored auto-puta "Miloš Veliki" u ovom mestu sada vide i čuju građevinske mašine angažovane na izgradnji saobraćajne petlje u Jakovu, odnosno priključka na auto-put.

Početku radova prisustvovao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Goran Vesić koji je tom prilikom rekao da će Jakovo i svi meštani iz ovog dela Donjeg Srema sada dobiti brzu vezu sa Beogradom, a da će se u Surčinu rasteretiti teretni saobraćaj, čime će se umanjiti buka i zagađenje u naseljenom mestu.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je naveo da se na realizaciju ovog projekta čekalo čitavih 11 godina, od samog početka izgradnje deonice auto-puta do Obrenovca.

On je takođe istakao značaj izgradnje petlje za privredni razvoj opštine, imajući u vidu interesovanje investitora za ulaganje i izgradnju poslovno proizvodnih prostora u ovom delu opštine. Novo priključenje na auto-put dodatno će povezati ovaj deo Srbije i sa prostorom na kojem se gradi sajamski prostor za svetsku izložbu "Ekspo" i Nacionalni stadion, istakao je predsednik opštine.

Vrednost ovog projekta iznosi nešto više od 3,3 miliona evra.

(Telegraf.rs)