"Novo lice Beogradske tvrđave - nekad i sad" Ovo je izložba koju do septembra možete videti na Kalemegdanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, ali i sadržajima koje nudi savremenom čoveku, Beogradska tvrđava predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinacija

Izložba pod nazivom "Novo lice Beogradske tvrđave - nekad i sad" otvorena je za javnost do septembra meseca i postavljena je u produžetku Savskog šetališta. Cilj ove izložba je podsećanje o samom nastanku Tvrđave.

Naš reporter snimio je ovu postavku.

Beogradska tvrđava podignuta je na grebenu iznad ušća Save u Dunav u razdoblju od I do XVIII veka kao kompleks odbrambenog karaktera.

Danas je Tvrđava svojevrstan muzej istorije Beograda. Ovu celinu od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju čine sama Beogradska tvrđava, podeljena na Gornji i Donji grad i park Kalemegdan.

Upravo zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, ali i sadržajima koje nudi savremenom čoveku, Beogradska tvrđava predstavlja jednu od najposećenijih turističkih destinacija, ali i svojevrsnu oazu u centru grada, koja nudi Beograđanima mesto za odmor i rekreaciju.

Spomenički kompleks koji se prostire na preko 60 hektara obuhvata objekte, arheološka nalazišta i kulturno istorijske spomenike od neprocenjivog nacionalnog značaja.

(Telegraf.rs)