Krnjača pod "opsadom" pasa lutalica: Prošle godine jedno dete je zbog njih ostalo bez prsta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na pomen pasa lutalica, građane podilazi jeza

Foto: Privatna arhiva

Građani Krnjače strahuju od pasa lutalica koji se okupljaju u njihovom kraju gde je krajem prošle godine jedan od njih napao dete. Na spomen pasa, kažu, podilazi ih jeza.

"U Ulici Jovice Vasiljevića u naselju Krnjača, ponovo su viđeni isti psi, još sad imamo i nove pse koji su jako veliki i veoma agresivni. Napadaju sve ljude, prate decu i ne daju im da prođu. Ja razumem pse čuvare, ali ovi nisu čuvari, jako su opasni po sve nas i konstntno se dešavaju napadi. Naše dete je izgubilo prst, da li ponovo treba da se desi tako nešto da bi neko reagovao?", pita se Vesna, devojčicina tetka, i dodaje:

"Moja sestričina je sada super, vesela je i ne spominje napad, mislim da je zaboravila na ono što se desilo. Nadam se samo da će neko reagovati, i skloniti pse sa ulice jer nas je zaista strah, uprkos tome što imamo našeg pas i volimo pse, ovi su ponavljam veoma agresivni - priča nam Vesna.

Kako je izgledao brutalan napad psa

"Dete je izašlo da se prošetaju nakon ručka, krenula je da pomazi psa jer i mi imamo psa, ali on ju je napao. U tom ludilu, majka deteta je pokušala da otera psa, ali bezuspešno. Taj pas joj je odgrizao deo malog prsta", kažala nam je. Vesna.

Nakon napada roditelji su dete odveli na Institut za majku i dete.

Nakon nekoliko nedelja, devojčica je puštena na kućno lečenje, ali problem s psima, tvrdi devojčicina tetka Vesna, nije rešen.

Video: Tetka devojčice kojoj je pas odgrizao prst: Upozoravala sam na problem pasa, ali niko nije reagovao

(Telegraf.rs)