Ulica u Vinči postala "crna rupa": Nema je ni na mapi, a Hitna pomoć i vatrogasci se dovijaju da je nađu

Tek treći prolaznik koga je srela ekipa novinara znao je gde se Ulica vojvode Bojovića nalazi

Fozo: Printskrin/ Google Maps

Ulica Vojvode Bojovića u naselju Vinča beogradske opštine Grocka kao da je propala u crnu rupu. Stanari tvrde da niko ne može da ih pronaće, da ih nema ni na mapi, čak i da tabla sa nazivom ulice ne postoji već 30 godina. Gosti će se već snaći, ali kako je kada nekome zatreba Hitna pomoć, policija ili vatrogasci?

Meštani Ulice vojvode Bojovića u Vinči tvrde da niko ne može da ih pronaće, da ih nema ni na mapi, čak i da tabla sa nazivom ulice ne postoji već 30 godina. Da pronađe ulicu pomučila se i ekipa RTS-a.

Treći prolaznik koga je srela naša ekipa znao je gde se Ulica vojvode Bojovića nalazi.

Umesto zvanične table, na parčetu lima nevešto je ispisano ime ulice nacionalnog heroja, učesnika čak šest ratova, vojvode Petra Bojovića. Ovaj znak meštani su napravili sami, jer kažu, osećaju se kao da godinama nemaju ime i prezime, piše RTS.

Žale se da problem da ih nađu imaju i ekipe Hitne pomoći, vatrogasci , policija, kuriri i dostavljači.

Drugi ističu da je najveći problem to što kada padn jaka kiša u ulici se stvori jezero pa se peške ne može proći.

Kako do rešenja problema

Nije to jedina ulica u ovom kraju koja nema tablu. Zato se i drugi snalaze, svako na svoj način. Žalili su se, pisali opštini Grocka, ali nova tabla nikako da stigne.

Iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove stanarima je stigao odgovor u kome se kaže da su oni zaduženi da zamene stare, dotrajale, oštećene table sa nazivima ulica.

Do kraja godine poslaće dopis svim gradskim opštinama da sagledaju potrebe za postavljanje tabli, a Ulica vojvode Bojovića, je, tvrde, na spisku prioriteta.

Table izrađuju privatne firme samo po porudžbini pravnih lica. Kažu da im je vek trajanja dvadeset godina.

(Telegraf.rs)