Besplatni pregledi sutra na Savskom vencu: Građani će moći da dobiju i "šokvejv" terapiju

Građani će moći da obave besplatni pregled fizijatra sa indikovanom šokvejv (shockwave) terapijom, kao i stomatološki pregled

Foto: Shutterstock

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije“, zajedno sa Gradskom opštinom Savski venac, organizuje sutra besplatne preventivne zdravstvene preglede u cilju pravovremenog lečenja i očuvanja zdravlja, izjavio je za Tanjug direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" Vlado Batnožić.

Građani će moći da obave besplatni pregled fizijatra sa indikovanom šokvejv (shockwave) terapijom, kao i stomatološki pregled.

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnice Srbije" je rekao da će pregledi biti organizovani sutra od 7 do 14 časova za građane Savskog venca.

- U Zavodu će građani Savskog venca moći da dobiju pregled fizijatra sa indikovanom shockwave terapijom koja se koristi kod lečenja upale ahilove tetive, kalcifikata u mišićima, bola u ramenu, petnog trna, artroze kolena. Šok talas izaziva raspad depoa kalcijuma i dovodi do bolje vaskularizacije tretiranog tkiva - rekao je Batnožić.

On je precizirao da se pregled stomatologa odnosi na uslugu uklanjanja kamenca.

Napomenuo je da je potrebno da se pregledi zakažu na broj telefona 011/3611-581 u periodu od 7 do 14 časova, a obavljaju se na adresi Savska 23, u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika “Železnice Srbije”.

(Telegraf.rs)