"Veterina" češlja Krnjaču nakon krvoločnog napada psa na devojčicu: Nema mu traga, sumnja se da je vlasnički

U nadležnosti "Veterine Beograd" su napušteni nevlasnički psi, odnosno gradski psi koji su prošli program. U ovom delu grada ekipe "Veterine" često su prisutne

Foto: Privatna arhiva/Telegraf

Ekipe "Veterine Beograd" na terenu su u Krnjači, nakon što je pas devojčici Kristini (2) odgrizao prst, pošto je htela da ga pomazi.

- Saznali smo za ovaj događaj, iako nismo imali prijavu. Izašli smo na teren još juče i razgovarali smo s ljudima. Baka devojčice rekla je da nije videla u okolini psa koji odgovara tom opisu (mali crni pas), pa se verovatno radi o vlasničkom psu, jer malo je verovatno da neki sa ulice tako nestane nakon incideta. Konsekvence za vlasnike su ozbiljne, pa bi on u tom slučaju mogao i da sakrije psa - kazao je za "Telegraf" Budimir Grubić, direktor "Veterine Beograd".

Ipak, on ističe da je važno da se slučaj istraži.

- Sutra ćemo imati kompletnu sliku. Mi istražujemo slučaj, kontaktirali smo policiju i policija nije imala prijavu. Preduzimamo apsolutno sve potrebne mere, ne samo da bi se razjasnio ovaj slučaj, već i da bi se sprečilo da se napad ponovi. Čak i kada se radi o vlasničkom psu preduzimamo korake u vezi s identifikacijom kako bismo prijavili veterinarskoj i komunalnoj inspekciji - kazao je Grubić.

U nadležnosti "Veterine Beograd" su napušteni nevlasnički psi, odnosno gradski psi koji su prošli program. U ovom delu grada ekipe "Veterine" često su prisutne.

- Mi često izlazimo na tu mikrolokaciju, zato što je to jako blizu Dunavu i nasipu i ima veliki broj nesavesnih građana koji puštaju pse, i zato je to posebna zona o kojoj mi vodimo računa - dodaje Grubić.

Kako se napad dogodio, za "Telegraf" je opisala je tetka devojčice.

- Tokom šetnje prišla je malom crnom psu da ga pomiluje, ne sluteći šta će se desiti, i tu počinje naša agonija i borba. U tom trenutku, pas je nasrnuo na dete i krvoločno joj odgrizao prst na desnoj ruci. Toliko krvnički ju je ujeo, da nije hteo da pusti dok joj nije odgrizao ceo prst! - ispričala je ranije tetka Vesna detalje ove drame.

Dete je zbrinuto, šaka mu je funkcionalna i neće biti potrebe za proteze. Eventualne korekcije prsta koji je teško povređen biće moguće kasnije, ukoliko devojčica i njeni roditelji to budu želeli iz estetskih razloga.

Video: Tetka devojčice kojoj je pas odgrizao prst: Upozoravala sam na problem pasa, ali niko nije reagovao

(Telegraf.rs)