Šapić predstavio tim koji će rukovoditi Beogradom: Novi gradski menadžer je Miroslav Čučković

Izrazio je nadu da će Beograđani što manje osetiti posledice zime za koju neki kažu da će biti najteža posle Drugog svetskog rata

Foto: Nikola Anđić

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas svoj tim sa kojim će u svom mandatu rukovoditi Beogradom. Novi gradski menadžer biće Miroslav Čučković.

Kako je kazao Šapić, čeka nas težak, neizvestan period pun iskušenja, pre svega na jesen, usled globalne krize i izrazio nadu da će Beograđani što manje osetiti posledice zime za koju neki kažu da će biti najteža posle Drugog svetskog rata.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović biće zadužena i za socijalnu zaštitu, obrazovanje i vaspitanje. Miroslav Čučković će biti gradski menadžer.

- Mi smo nekad imali prilike i direktno da sarađujemo pre desetak godina u gradskoj upravi, sličnih smo godina i imamo slične puteve, on je bio 10 godina predsednik opštine Obrenovac, a ja Novi Beograd. Drago mi je da je prihvatio moj poziv za saradnju - kazao je Šapić.

Gradonačelnik je govorio o katastrofalnim poplavama 2014. godine, tokom kojih je Čučković bio na čelu Obrenovca i potonju obnovu i transformaciju opštine.

- Obrenovac je iz svega toga izašao jači - rekao je Šapić.

Aleksandar Savić biće zadužen za komunikaciju sa svim opštinama i javnim preduzećima.

- Moramo sve kanale komunikacije da otčepimo, ne smemo da dozvolimo da zbog komunikacije na nivou grada građani trpe - kazao je Šapić.

Aleksandar Savić oko osam godina bio je predsednik opštine Voždovac, od 2014. do 2022. godine.

Predrag Lukić biće zadužen za javni prevoz i saobraćaj u gradu.

- GSP je najveći problem svih gradskih uprava, do sada niko nije uspeo da reši problem naplate karata, sa 110 miliona evra se subvencioniše gradski prevoz. To je jedna oblast u kojoj nam je potreban neko ko ima mnogo znanja i iskustva u toj oblasti - kazao je Šapić.

Lukić je 18 godina radio u "Lasti", gde je bio direktor saobraćaja.

Cvijo Babić, čovek sa velikim iskustvom u gradskim komunalnim službama, biće zadužen za komunalne delatnosti i komunalna javna preduzeća.

- Ovo su ljudi koji će u prvom koraku biti moji najbliži saradnici. Uspostavićemo zdrav i normalan sistem komandne odgovornosti. Tako možemo da predupredimo neplanirane situacije, poput jučerašnjeg nestanka struje u velikom delu grada.

- Ono što se juče desilo, jedan trafo je ostao bez napajanja zbog velike količine temperature. Da je kvar potrajao još sat bremena ili više prestali bi sa rade filteri za vodu, a da bi se ponovo pokrenuli bilo bi potrebno najmanje dva dana. Niko to nije očekivao, to je vanredna situacija. Ovo su temperature kakve Evropa ne pamti.

(Telegraf.rs)