Deca prodaju limunadu da skupe novac za male golove, a neke komšije se bune: "Mogu da nam razbiju prozor"

Četvorica dečaka i jedna devojčica okupili su se da prodaju limunadu kako bi skupili novac za male golove. Međutim, nekim komšijama već su zasmetali

Foto: Marjan Jovanović

Stalno slušamo o tome kako deca treba da nam budu samostalnija i da odmalena uče da se bore za sebe. Ali, kada do toga dođe, nekada i oni koji su bili najglasniji u ovoj paroli, nisu spremni da ih podrže.

To pokazuje i slučaj ispred Voždovih kapija. Četvorica dečaka i jedna devojčica okupili su se tu da prodaju limunadu kako bi skupili novac za male golove. Međutim, nekim komšijama već su zasmetali.

- Kako kažu, vole fudbal, ali im se komšije bune, te su im par puta i isekli loptu. Bilo bi lepo da svako od nas prođe tuda i pomogne ovoj deci, jer oni ne čekaju da im nešto padne s neba, već se trude da sami stvore nešto. Od mene su dobili malu donaciju, a ja sam popio najlepšu limunadu ikada. Bez šećera - napisao je Marjan Jovanović, sugrađanin koji je ovaj prizor kod Voždovih kapija ovekovečio i fotografijom.

Pored ove dece, priča Marjan za Telegraf, prolazio je svaki dan, ni ne znajući isprva o čemu se radi, ali su mu bili toliko simpatični da je rešio da priđe i kupi limunadu.

- Oduševilo me je što limunadu prodaju da bi kupili golove. Trenirao sam fudbal kao dete, a danas sam fudbalski trener, tako da tu strast prema fudbalu potpuno razumem i bilo mi je puno srce što sam mogao da im pomognem. Deca su fina i jako lepa vaspitana. Dao sam im malo veću donaciju pa su se zahvalili sa dve limunade - priča nam Marjan.

Bilo je, dodaje, različitih komentara. Neki se bune da bi igranjem fudbala blizu zgrade mogli da im razbiju prozor, a neki su, kaže Marjan, čak naveli da su to deca iz dobrostojećih porodica i da njihovi roditelji mogu sami da im kupe golove.

- Ne znam kako ljudi ne shvataju da nije poenta u tome. Baš treba da podržimo decu što se trude da sama nešto stvore, a ne da traže od svojih roditelja - poručuje on.

Kako bilo, deca su akciju nastavila i na ovom mestu mogu se videti svaki dan. Nekad ih je samo dvoje, nekad je tu cela ekipa, ali odustajanja nema, jer se svaka utakmica igra do kraja.

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

(Telegraf.rs)